Desarticulada en ple robatori una organització dedicada a assaltar vivendes deshabitades a Elx (Alacant)
Desarticulada en ple robatori una organització dedicada a assaltar vivendes deshabitades a Elx (Alacant) EUROPA PRESS/POLICÍA NACIONAL - Archivo

Segons ha informat la Policia en un comunicat, els arrestats, tres homes de nacionalitat georgiana d'entre 28 i 54 anys, presumptament eren components d'una organització criminal d'origen georgià especialitzada en la comissió d'aquest tipus delictiu mitjançant el mètode de 'bumping'. Per a açò, utilitzaven un tipus de clau especial en el pany que, en ser colpejada, permetia el ràpid accés a la vivenda.

L'entramat estudiava perfectament a les seues víctimes i, una vegada coneixien la seua rutina, tramaven el pla de robatori concretant el moment idoni per a assaltar la vivenda. L'arrest es va produir quan un ciutadà va alertar la sala operativa del 091 que algú estava assaltant la vivenda del seu veí en escoltar sorolls i observar a gent en l'interior del domicili.

Des de la sala d'operacions es va establir un dispositiu coordinat entre la Policia Nacional de la ciutat d'Elx i la Policia Local que va permetre la localització i detenció dels tres suposats assaltants mentre perpetraven el robatori.

Tots dos cossos de seguretat es van coordinar per a atrapar els assaltants i mentre uns s'entrevistaven amb els testimonis i recaptaven informació de primera mà, uns altres realitzaven una requisa per tot l'edifici per a tractar de localitzar els lladres.

Després de comprovar tots els accessos i possibles llocs en els quals podien haver-se ocultat els autors dels fets, els agents van concloure que encara podien trobar-se en l'interior de la vivenda, a la qual era impossible accedir amb clau per trobar-se el pany inutilitzable.

Després de contactar amb els propietaris i rebre la seua autorització a fracturar la porta d'entrada, van entrar al domicili i van trobar amagats en diferents estades de la vivenda els tres detinguts. Un dels detinguts va ser sorprès quan suposadament tractava de desfer-se de les joies robades i un altre presumptament va agredir un policia local per a intentar fugir.

A més dels fets pels quals van ser detinguts, als arrestats se'ls ha pogut vincular amb un altre robatori en una vivenda al febrer. Després de ser posats a la disposició del jutjat de guàrdia, s'ha decretat el seu ingrés a la presó.

Consulta aquí más noticias de València.