Comunitat Valenciana

Desarticulada en ple robatori una organització dedicada a assaltar vivendes deshabitades a Elx (Alacant)

  • Agents de la Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que havia fet de l'assalt en vivendes deshabitades d'Elx (Alacant) la seua forma de guanyar-se la vida. Els agents van coordinar un dispositiu al costat de la Policia Local il·licitana que va permetre sorprendre 'in fraganti' als presumptes criminals mentre cometien un dels seus robatoris.
Cotxe patrulla de la Policia Nacional
Cotxe patrulla de la Policia Nacional
EUROPA PRESS/POLICÍA NACIONAL - Archivo
Cotxe patrulla de la Policia Nacional

Segons ha informat la Policia en un comunicat, els arrestats, tres homes de nacionalitat georgiana d'entre 28 i 54 anys, presumptament eren components d'una organització criminal d'origen georgià especialitzada en la comissió d'aquest tipus delictiu mitjançant el mètode de 'bumping'. Per a açò, utilitzaven un tipus de clau especial en el pany que, en ser colpejada, permetia el ràpid accés a la vivenda.

L'entramat estudiava perfectament a les seues víctimes i, una vegada coneixien la seua rutina, tramaven el pla de robatori concretant el moment idoni per a assaltar la vivenda. L'arrest es va produir quan un ciutadà va alertar la sala operativa del 091 que algú estava assaltant la vivenda del seu veí en escoltar sorolls i observar a gent en l'interior del domicili.

Des de la sala d'operacions es va establir un dispositiu coordinat entre la Policia Nacional de la ciutat d'Elx i la Policia Local que va permetre la localització i detenció dels tres suposats assaltants mentre perpetraven el robatori.

Tots dos cossos de seguretat es van coordinar per a atrapar els assaltants i mentre uns s'entrevistaven amb els testimonis i recaptaven informació de primera mà, uns altres realitzaven una requisa per tot l'edifici per a tractar de localitzar els lladres.

Després de comprovar tots els accessos i possibles llocs en els quals podien haver-se ocultat els autors dels fets, els agents van concloure que encara podien trobar-se en l'interior de la vivenda, a la qual era impossible accedir amb clau per trobar-se el pany inutilitzable.

Després de contactar amb els propietaris i rebre la seua autorització a fracturar la porta d'entrada, van entrar al domicili i van trobar amagats en diferents estades de la vivenda els tres detinguts. Un dels detinguts va ser sorprès quan suposadament tractava de desfer-se de les joies robades i un altre presumptament va agredir un policia local per a intentar fugir.

A més dels fets pels quals van ser detinguts, als arrestats se'ls ha pogut vincular amb un altre robatori en una vivenda al febrer. Després de ser posats a la disposició del jutjat de guàrdia, s'ha decretat el seu ingrés a la presó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento