Declarats Bé de Rellevància Local els dossers de Setmana Santa d'Alzira
Declarats Bé de Rellevància Local els dossers de Setmana Santa d'Alzira GVA CULTURA

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha declarat Bé de Rellevància Local els dossers de Setmana Santa d'Alzira (València), coincidint amb la celebració d'aquesta festa.

Es tracta de muntatges expositius per a mostrar les imatges devocionals durant la Setmana Santa. La tradició fa que els alzirenys engalanen les seues imatges i el fervor que açò desperta la converteixen en una part essencial de la festa d'Alzira, explica el departament que dirigeix Vicent Marzà a través d'un comunicat.

La competició que hi ha entre les diferents confraries i germanors per tindre el millor dosser i el que desperte major sentiment i devoció la converteixen en una tradició viva, que se supera any rere any i on es desitja, per mitjà de les més modernes tècniques i efectes, generar un clima que transporte l'espectador a un plànol espiritual donant, per així dir-ho, 'vida' a les imatges.

El desig de superació de les confraries en cada dosser, el fervor, la unanimitat de tot el poble a mantindre aquesta festa, la tradició que va transformant-se, etc. fan d'aquest una part important i un exponent indispensable d'originalitat i festa. Cada any suposa un esforç considerable per realitzar-se amb caràcter efímer, ja que es confeccionen 'ex novo' amb motiu de l'exposició i exaltació de les imatges, destaquen.

Tan arrelada costum ha donat lloc a l'existència entre els germans confrares d'una sana rivalitat perquè el seu dosser siga el millor de tots, per la qual cosa es va instituir a partir de 1963 el Premi al Millor Dosser de la ciutat.

Les obres estan obertes al públic des de Dilluns a Dijous Sant i per a la seua visita és necessari el plànol de la ubicació, ja que cada any canvia el lloc on es troba cada figura.

Consulta aquí más noticias de València.