PP: Puig no pot "aguantar ni un segon més amb un soci independentista que es manifesta contra Espanya"
PP: Puig no pot "aguantar ni un segon més amb un soci independentista que es manifesta contra Espanya" BLOC

Bastidas s'ha manifestat en aquests termes en referència al fet que comptes en xarxes socials del Bloc -un dels tres partits que formen la coalició- i d'algunes agrupacions locals de Compromís s'hagen fet ressò de la convocatòria, aquest dilluns a la vesprada, d'una concentració per la "llibertat dels presos polítics" i ha assegurat que Compromís va ser "soci electoral d'ERC i CIU i segueixen sent socis a la Comunitat Valenciana". "Porten tres anys ocultant els qui són, però al final cadascun demostra com és i Compromís és independentista. I Puig ho permet i consent", ha agregat.

Així, Bastidas ha considerat aquestes "reaccions en cadena" com un "incendi constant" al que Compromís "sotmet les xarxes cada vegada que la llei s'imposa a un membre del procés", i ha titlat d'"alarmant" que "estiguen calfant el carrer en contra de l'Estat de Dret de tots els espanyols".

"És preocupant que qui ostenta càrrecs de responsabilitat en el Govern autonòmic pose en dubte la legalitat i ataque contínuament la nostra democràcia", ha denunciat. "Els valencians no tenim per què seguir suportant radicals al capdavant de les nostres institucions, gent que crida a concentracions que no són pacífiques i qualifica de repressió el compliment de la llei". "Compromís s'ha convertit en la gasolina de les manifestacions que no respecten l'Estat de Dret", ha denunciat.

COMPROMÍS ÉS "VASALL DELS PARTITS CATALANS"

Per a la sotssecretària regional, "quant més s'acosta Compromís als separatistes, més s'allunya del sentir dels valencians", i en aquest context ha indicat que amb els seus constants suports a les causes separatistes, als seus líders i estratègies, "no és d'estranyar que seguisquen baixant en les enquestes". Així, ha denunciat que Compromís és vassall dels partits catalans que no respecten la llei, "s'han convertit en la seua comparsa" perquè "volen la mateixa desolació i la mateixa inestabilitat per a la Comunitat".

Per açò, ha instat la vicepresidenta del Consell a fer un pas cap a l'Estat de Dret o cap a la ruptura amb la Constitució perquè amb el seu silenci demostra que "tampoc pinta res en Compromís", ha assenyalat Bastidas.

Per a la sotssecretària, "els independentistes catalanistes de Compromís no poden reprimir-se davant les actuacions de l'Estat per a defendre l'Estat de Dret". "L'ànima nacionalista, independentista i catalanista de Compromís acaba apareixent", ha assenyalat.

En la mateixa línia s'ha manifestat la portaveu adjunta del PPCV en Les Corts, María José Catalá, qui ha assegurat que Puig "no pot aguantar ni un segon més en aquest govern amb Compromís com a company de viatge" perquè és "evidentment un partit antisistema" que "crida a l'alçament contra una decisió d'un magistrat", per la qual cosa "intenta contagiar la ciutadania valenciana de qüestions que són pròpies de la ciutadania catalana".

Així, la diputada ha instat el president al fet que "trenque hui mateix el seu acord de govern" que ha qualificat de "demoníac" i "irresponsable". Per a Catalá, a la Comunitat Valenciana "s'ha acabat el ball de màscares, ha caigut el teló i els actors han deixat de ser-ho", perquè Compromís "ha mostrat la seua verdadera naturalesa independentista, separatista, catalanista i antisistema".

CONCENTRACIONS D'AQUEST DILLUNS

El Bloc Nacionalista Valencià i agrupacions de Compromís en la ciutat de València han cridat en xarxes socials a una concentració que s'ha convocat aquest dilluns enfront de la delegació del Govern d'Espanya en la capital valenciana.

També s'havia convocat una concentració a Alacant, que no ha sigut autoritzada per la subdelegació del Govern "al·legant dificultats burocràtiques", segons ha publicat en el seu compte de Twitter l'agrupació d'Endavant en la comarca de l'Alacantí. Així, han anunciat que la concentració es trasllada a aquest dimarts a les 20.00 hores.

Consulta aquí más noticias de València.