Comunitat Valenciana

Benavent diu ser "coneixedor" de les pràctiques que Costa va admetre

  • Costa va dir que fou Camps que va decidir contractar a Orange Market per a les campanyes de 2007 i 2008.
  • L'exsecretari general del PP també va assegurar que part es van finançar, en part, amb "diners negres".
  • L'exgerent de l'empresa Imelsa ha acudit aquest dilluns a les Corts a la comissió d'investigació de Ciegsa.
Benavent atén als mitjans en els passadissos dels Corts
Benavent atén als mitjans en els passadissos dels Corts
CORTS VALENCIANES/FLICKR
Benavent atén als mitjans en els passadissos dels Corts

L'exgerent de l'empresa Imelsa Marcos Benavent, autodenominat com el 'ionqui dels diners', ha admés aquest dilluns que era "coneixedor" de les pràctiques que en seu judicial va reconéixer l'ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa sobre el presumpte finançament irregular del partit. "Érem coneixedors molts", ha assenyalat.

Benavent s'ha pronunciat en aquests termes en els passadisos de les Corts, abans de comparéixer en la comissió que investiga els sobrescostos de més de 1.000 milions en l'empresa de construcció de col·legis Ciegsa, en ser preguntat per si coneixia les pràctiques que Costa va admetre en el juí per la presumpta la caixa 'b' del PP valencià.

En la seua declaració, Costa va assenyalar que el seu antic cap i expresident valencià Francisco Camps va ser qui va decidir contractar amb l'empresa vinculada a la trama Gürtel Orange Market per a organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i que aquest es finançaren en part amb "diners negres".

Sobre aquest tema, Benavent ha indicat que "molts" eren "coneixedors" d'eixes "situacions", però ha negat haver-se reunit amb Costa, encara que sí ha admés que el coneixia i també a un dels presumptes capitosts de la trama Gürtel, Álvaro Pérez.

No obstant açò, ha remarcat que des de la Diputació de València no van treballar amb Orange Market. "No sé si en el provincial es va fer alguna coseta, però en la Diputació que jo sàpia no. Estava més el partit regional amb ells que amb el provincial", ha puntualitzat.

Insistit per la declaració de Costa i d'Álvaro Pérez en les quals reconeixen les pràctiques que ell mateix ja va admetre, l'exgerent d'Imelsa ha indicat: "Ells han tardat un poc més. Si han reconegut això, ells sabran perquè ho han reconegut. És el que hi ha".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento