Puig diu "transvasament Tajo-Segura ja" i demana recursos per a modernització i suport a CCAA per a reutilitzar aigüa
Puig diu "transvasament Tajo-Segura ja" i demana recursos per a modernització i suport a CCAA per a reutilitzar aigüa EUROPA PRESS - Archivo

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de presentar un pla sobre traves administratives, en ser preguntat per la intenció del Govern central, tal com ha manifestat la ministra d'Agricultura i Pesca, Isabel García Tejerina, d'aprovar un transvasament si el cabal ho permet.

Sobre aquest tema, el president ha afirmat que "si ja es donen les condicions, i pareix que es donen, no hi ha cap motiu perquè no es prenga ja la decisió del transvasament". "Portem des de maig -ha afegit- sense que haja sigut possible el transvasament i és fonamental per a mantindre els cultius de Vega Baixa i sud d'Alacant".

"Però ací no acaba la problemàtica", ha advertit Puig, qui ha agregat que només hi ha engegat un 30% de la dessaladora de Torrevieja i hi ha falta d'inversió real en modernització de regadius.

Així, ha demanat que "no es parle de pactes com a cortines de fum", i ha dit: "Es tracta d'anar avançant solucions". "Passem de les paraules als fets. El que es tracta és que s'actue amb xicotets impulsos. Primer impuls, transvasament ja; segon, recursos per a modernització; tercer, suport a les comunitats per a la reutilització d'aigües". Al seu juí, "amb tres impulsos milloraríem molt el dèficit estructural hídric de la Comunitat, que això és bastant indiscutible".

Consulta aquí más noticias de València.