Comunitat Valenciana

Tejerina sobre la Xylella: "Si no perseguim l'eradicació, el sector agrari podria estar en una situació no desitjable"

  • La ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, ha defès aquest dilluns a Alacant la tala dels exemplars d'ametlers afectats per la Xylella fastidiosa, que en la província es concentra en les comarques de Marina Baixa i Alta. "Si no perseguim l'eradicació, el conjunt del sector agrari podria trobar-se en una situació no desitjable", ha advertit.
Ametler
Ametler
GVA - Archivo
Ametler

A preguntes dels assistents en l'esmorzar-col·loqui 'Polítiques d'aigua i canvi climàtic: Una oportunitat per al futur', organitzat a Alacant per Bankia, la Universitat d'Alacant i diari Información en la Institució Firal Alacantina (IFA), la ministra ha expressat el seu suport a les mesures dràstiques contra la malaltia.

La ministra ha exposat la necessitat de "ser prudents" ja que "sense sanitat vegetal, no hi ha exportacions" i ha apuntat que recolzen les actuacions perquè el pla de contingència es va aprovar per totes les comunitats autònomes.

Eixe pla "persegueix l'eradicació", ha mantingut i ha recalcat que es tracta d'una malaltia que "se cenyeix als ametlers" a Alacant, però que "pot afectar" cítrics i a vinya. La ministra ha indicat que es tracta d'un debat "dur", en el qual es cal sol·licitar el suport dels agricultors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento