Comunitat Valenciana

Echávarri delega funcions en Montesinos fins al 8 d'abril i se n'anirà el 9 si no hi ha acord per a substituir-li

  • L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha anunciat aquest divendres que delega les seues funcions en la seua segona, Eva Montesinos, fins al 8 d'abril perquè la resta de forces en el consistori negocien els 15 vots necessaris per a trobar-li un substitut al capdavant del consistori. Si el 9 d'abril, data en la qual deixa firmada la seua renúncia, no s'ha arribat a un acord, Echávarri presentarà la seua dimissió com a alcalde i regidor.
Echávarri i Mata en la roda de premsa
Echávarri i Mata en la roda de premsa
EUROPA PRESS
Echávarri i Mata en la roda de premsa

Així s'ha anunciat en una roda de premsa que ha oferit a València al costat del sotssecretari general dels socialistes valencians, Manolo Mata, qui ha indicat que Echávarri no tornarà a ser alcalde perquè ha delegat competències a Montesinos i ha firmat la seua dimissió amb efectes del dia 9.

Echávarri es troba processat en dos causes judicials, l'última d'elles, d'aquest mateix dimarts. La primera pel presumpte fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç, que ell mateix va dirigir, i la segona per l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP en l'Ajuntament d'Alacant, Luis Barcala, en suposada represàlia precisament per la denúncia dels 'populars' de la primera causa.

La situació d'Echávarri ha provocat una crisi en l'Ajuntament d'Alacant, on els grups que formaven part de l'equip de govern -Guanyar i Compromís- van eixir d'ell arran de les investigacions a l'alcalde i han estat demanant reiteradament la seua dimissió. No obstant açò, l'alcalde advertia que no se n'aniria si açò suposava entregar l'Alcaldia al PP i exigia 15 vots perquè la seua segona, Eva Montesinos, fóra la seua successora.

((Hi haurà ampliació))

Mostrar comentarios

Códigos Descuento