Comunitat Valenciana

Anticorrupció demana l'arxiu de la causa contra Benavent en el cas Avialsa

  • La Fiscalia Anticorrupció de València ha demanat l'arxiu de la causa contra Marcos Benavent, exgerent de l'empresa pública Imelsa, investigat en el conegut com cas Avialsa que s'instrueix en el Jutjat d'Instrucció número 2 de Sagunt, segons ha pogut saber Europa Press.
Benavent en una imatge d'arxiu
Benavent en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Benavent en una imatge d'arxiu

El ministeri públic ha realitzat aquesta petició després que prestara declaració el passat 8 de març davant el jutjat en qualitat d'investigat en una de les peces que se segueixen del cas Avialsa, derivada de la investigació dels contractes d'extinció d'incendis de la Generalitat.

A Benavent, qui s'ha autodenominat 'ionqui dels diners', se li va decidir investigar després que Emilio Máñez, mà dreta de l'exalcalde de Quartell, Francisco Huguet, afirmara en una declaració que cobrava un sou de la Diputació sense anar a treballar a la institució. Tant Huguet com Máñez estan investigats en aquesta peça.

Durant la seua declaració, Benavent es va desvincular de les acusacions i va afirmar que va arribar a Imelsa quan ja havia ocorregut el de Máñez, per la qual cosa no sabia res. Així, el fiscal reclama al jutge el sobreseïment del procediment per a ell al no veure que cometera cap delicte.

En l'interrogatori, el 'ionqui dels diners' també va manifestar que en la Diputació de València hi havia 'zombies' -persones que cobraven per no anar a treballar a la corporació provincial- i va subratllar que havia sigut així tota la vida.

També va explicar que quan va arribar a la Diputació, al juliol de 2007, l'expresident de la corporació Alfonso Rus (PP) li va dir que havia d'acomiadar 70 persones. I així li'l va traslladar ell al responsable de personal, però va indicar que ell no sabia de qui es tractava.

Benavent està sent investigat, d'altra banda, en diverses peces del conegut com cas Imelsa que instrueix el Jutjat número 18 de València. Està previst que demà comparega com a investigat en una d'elles, l'última que s'ha obert. En aquest s'investiga el pagament de comissions il·legals a canvi d'adjudicacions de l'empresa pública Ciegsa, dependent de la Conselleria d'Educació i encarregada de la construcció de les infraestructures educatives a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento