Comunitat Valenciana

Detinguts a Alacant deu homes per agredir sexualment tres xiques fugades de centres de menors

  • ALACANT, 22 (EUROPA PRESS)
Cotxe de Policia
Cotxe de Policia
ARCHIVO
Cotxe de Policia

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant deu homes membres d'una banda acusats d'agredir sexualment tres xiques fugades d'un centre de menors. Els arrestats, de nacionalitat algeriana i entre els quals hi ha també dos menors, suposadament oferien a les joves drogues i diners per a aconseguir que els acompanyaren fins a un pis on finalment van ser agredides.

Una de les menors, de 14 anys, va estar tancada durant 24 hores en l'immoble on els membres de la banda presumptament la van agredir i van abusar sexualment en repetides ocasions. Fins al moment, els agents han localitzat dos de les seues víctimes i continuen buscant una altra xica, de 17 anys, que encara no ha sigut trobada, segons ha informat la Policia en un comunicat.

La investigació va començar arran d'una denúncia per desaparició rebuda en la comissaria de districte Centre d'Alacant. La directora d'un centre de menors comunicava a la Policia que tres xiquetes havien eixit de l'entitat i no havien tornat. El grup de Policia Judicial va iniciar una investigació on va comprovar que les menors s'havien convertit en víctimes de la banda.

Els presumptes delinqüents buscaven sempre el mateix perfil: xiques menors d'entre 14 i 17 anys escapolides de centres menors a les qui presumptament oferien drogues, alcohol i diners a canvi que els acompanyaren a un domicili. Els investigadors van esbrinar que entre les seues víctimes es trobava una xiqueta de tan sol 14 anys.

Després de fugar-se d'un centre de menors la van conduir fins a un domicili, on la van tancar durant més de 24 hores, temps en el qual hauria sigut agredida i abusada sexualment pels 10 detinguts. A més d'aquesta violació, els membres de l'organització suposadament van agredir sexualment altres dos menors en situació de desemparament, una de 15 anys i una altra de 17, utilitzant el mateix 'modus operandi' per a enganyar-les: oferir-les droga, diners i alcohol a canvi d'acompanyar-los a un domicili.

PERILLOSOS

Donada la "perillositat" i "gravetat" de la banda juvenil, segons la Policia, es va establir un dispositiu compost pel grup de Policia Judicial de la comissaria de Districte Centre, la Unitat d'Atenció a la Família -UFAM- i el Grup Operatiu de Resposta -GOR- que va culminar amb l'entrada i registre en tres domicilis utilitzats pels presumptes autors dels fets per a cometre els seus delictes i la detenció dels deu membres de l'entramat, acusats d'agressió sexual, abús sexual, corrupció de menors, robatoris amb violència, robatoris amb força i pertinença a organització criminal.

Els deu detinguts presumptament utilitzaven com a manera de vida la comissió delictes contra el patrimoni, concretament furts i robatoris amb força, tant en domicilis com a establiments, per a posteriorment vendre els objectes sostrets en el mercat il·lícit. En els registres realitzats s'han recuperat 15 telèfons mòbils, quatre bicicletes i divers material electrònic i informàtic procedent d'aquests fets delictius.

Els detinguts han sigut posats aquest dijous a la disposició de la Secció de Menors de la Fiscalia i del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento