Comunitat Valenciana

STEPV convocarà vaga d'interins i una general del professorat "si no es negocien les plantilles i altres temes"

  • El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha anunciat que convocarà mobilitzacions si no es negocien les plantilles i altres temes pròximament. Així, el sindicat
Representants de STEPV presenten la seua proposta davant la Conselleria
Representants de STEPV presenten la seua proposta davant la Conselleria
STEPV
Representants de STEPV presenten la seua proposta davant la Conselleria

proposa convocar una vaga de professorat interí a la fi d'abril per a exigir la continuació en el treball després de les oposicions i una vaga general de professorat el 17 de maig si no s'inicien les negociacions sobre la recuperació i millora de les condicions laborals.

STEPV informa, a través d'un comunicat, que ha presentat per escrit la proposta d'acord global sobre condicions laborals del professorat que va llançar oralment en Mesa Sectorial de l'1 de març. Aquesta proposta conté quatre aspectes: el pacte d'estabilitat del professorat interí; la negociació immediata de les plantilles d'infantil i primària i secundària i FP; l'adjudicació extraordinària de juliol del funcionariat de carrera; i la negociació dels temes contemplats en la campanya 'Ja toca!' que l'entitat va engegar el curs passat i que ara ha concretat en l'escrit registrat aquest matí en la Conselleria.

El sindicat recorda a més que està duent a terme assemblees comarcals aquesta setmana per a tractar aquesta proposta i les accions i mobilitzacions "per a aconseguir que es negocie".

D'una banda, es proposa la convocatòria de vaga del professorat interí a la fi d'abril amb la finalitat de que la Conselleria "garantisca, en el pacte d'estabilitat, la continuïtat del treball del col·lectiu després de les oposicions dels pròxims anys".

D'altra banda, planteja una jornada de vaga el 17 de maig en cas que no s'accepte la negociació de la resta de temes proposats. "De fet, la negociació de les plantilles estava prevista per al mes de febrer i encara no tenim data per a abordar la negociació a pesar de la nostra insistència. En les assemblees convocades aquests dies s'acabaran de concretar les mobilitzacions proposades", adverteixen.

Per tot açò, STEPV insta l'administració a atendre les seues peticions i a convocar "de forma immediata Mesa Sectorial per a tractar aquests temes, sobretot, la recuperació i millora de les plantilles retallades pel govern anterior".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento