Comunitat Valenciana

Les obres de l'Àgora avancen "sense alteració" i l'adequació del CaixaForum arrancarà en l'últim trimestre

  • Les obres que s'estan duent a terme en l'Àgora perquè albergue el futur Caixaforum de València continuen amb "el calendari previst" i "sense alteració", amb el que en l'últim trimestre d'enguany s'iniciarà una segona fase per a l'adequació de l'espai i el projecte definitiu de l'espai cultural.
Projecte de l'interior de l'Àgora
Projecte de l'interior de l'Àgora
CAIXA FORUM - Archivo
Projecte de l'interior de l'Àgora

Així ho han confirmat aquest dimecres el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, i el director d'Institucions de CaixaBank a València, Fernando Corell, en atenció als mitjans després de la presentació de l'exposició 'Mediterrani. El nostre mar, com mai ho has vist' en el Museu de les Ciències.

Vidal ha explicat que s'afronta en aquests moments la "fase final" de les obres de "reparació d'estructures" i es preveu que concloguen a l'estiu. Després d'aquesta primera intervenció, el calendari de treball marcat indica que serà el torn de les obres per a "adequar l'espai i el projecte" del CaixaForum, que arrancaran en "l'últim trimestre de l'any".

Per la seua banda, Corell ha recordat que des de la fundació bancària ja es va seleccionar el projecte que se'n va a instal·lar en l'Àgora i també "l'equip d'arquitectes que ho ha de confeccionar". "En principi, nosaltres seguim amb el calendari previst. No va a haver-hi alteració", ha afirmat el representant de CaixaBank.

"CONTACTE" PER Al RODATGE D'UNA PEL·LÍCULA EN L'ÀGORA

D'altra banda, preguntat per un possible interés de Disney a rodar una pel·lícula en l'Àgora, el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha reconegut un "contacte" per a gravar en aquest espai, però ha dit desconéixer si es tracta de la companyia nord-americana la interessada. "És tot molt difús", ha comentat.

Vidal ha assenyalat que es van posar en contacte amb ell des de "l'Administració valenciana" i la seua resposta va ser "que en aquests moments l'Àgora està d'obres, amb la qual cosa és inutilitzable" i que "quan acaben les obres, li donarem les claus a la fundació bancària (de la Caixa)".

"En principi no véiem la possibilitat" perquè "amb obres no es pot fer", ha afirmat Vidal, encara que ha agregat: "Jo no dic mai que no a res". "El president de la Generalitat (Ximo Puig) volia entrar a veure-les (les obres) i va passar quan tenia les botes posades, el casc posat i el jupetí posat. En unes obres no em veig jo filmant una pel·lícula", ha il·lustrat.

També ha assegurat que, quan van rebre la telefonada en la qual se'ls va plantejar la possibilitat d'emprendre un rodatge en l'Àgora, van respondre que "hi ha molts espais en tota la Ciutat de les Arts i les Ciències", en els quals estan "encantats que roden".

Davant la qüestió de qual era el projecte concret que se'ls va plantejar, Enrique Vidal ha contestat: "No ho sé. No ens van donar detalls. Ens van dir si es podia utilitzar, però amb nosaltres no va parlar ningú de Disney. No m'acorde qui va cridar, de l'Administració valenciana. Segurament haurien contactat amb ells o alguna cosa així".

També ha negat conéixer si es tracta de Disney: "A mi m'havien dit que volien, però igual podia haver sigut una productora xinesa, no tinc ni idea. Nosaltres estaríem encantats de la vida que un mitjà tan poderós de comunicació audiovisual vullga rodar alguna cosa amb nosaltres".

Així mateix, ha indicat que, per al rodatge de Tomorrowland -també de Disney- en la Ciutat de les Arts, "es van parar les obres" en el Palau de les Arts i no obstant açò, en el cas de l'Àgora, "no ens podem permetre el luxe de parar", ha posat en relleu. Per tant, ha reiterat: "Impossible en aquesta vida no hi ha res, però no ho veig factible. Hi hauria tantes dificultats que la pròpia productora diria: 'doncs si m'interessa tant vaig a buscar un altre espai dins de la Ciutat de les Arts i les Ciències'".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento