Comunitat Valenciana

El PP d'Alacant lamenta la imatge "patètica" d'Echávarri i activa la moció de censura que va proposar divendres passat

  • El portaveu del grup municipal del PP en l'Ajuntament d'Alacant, Luis Barcala, ha recordat a la resta de grups en el consistori la seua "responsabilitat" davant la situació "desastrosa" i la imatge "patètica" de l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, que va "arrossegant-se" pels jutjats, després de ser processat per l'acomiadament d'una treballadora temporal de l'ajuntament, cunyada del propi Barcala. Per açò, ha anunciat que activarà la moció de censura que van proposar divendres passat i que la deixaran oberta perquè la resta de grups se sume.
Luis Barcala, aquest dimecres, entre D'Espanya (izq) i González (dcha)
Luis Barcala, aquest dimecres, entre D'Espanya (izq) i González (dcha)
EUROPA PRESS
Luis Barcala, aquest dimecres, entre D'Espanya (izq) i González (dcha)

Barcala ha sostingut, en una compareixença de premsa, que Echávarri és "història" i ha plantejat a la resta de grups que la seua "responsabilitat" passa perquè no es convertisca en "el pitjor dels malsons" per a la ciutat. Es tracta del segon processament d'Echávarri, el primer va ser pel suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç.

El portaveu del PP ha incidit que Echávarri va dir que se n'anava si es complien unes condicions -que la seua número dos, Eva Montesinos, aconseguira 15 vots per a ser alcaldessa-, però ha lamentat que eixes condicions ara "van sent cada vegada més estrictes" ja que va "donant una estreta, pegant un volta i exigint més" a mesura que els altres "van dient-li que sí", al seu juí "per a no anar-se'n". Així, ha titlat el seu posicionament de "broma pesada" per als alacantins i per als grups en l'Ajuntament.

Davant açò, el portaveu del PP ha recordat que la seua alternativa és "tirar-ho" i l'"única" forma de fer-ho passa per la moció de censura que van posar sobre la taula divendres passat.

"Tal com anunciem divendres, anirem a la Notaria per a formalitzar l'acta de la moció de censura una vegada produït l'orde de processament. A partir d'eixe moment, la deixarem oberta perquè els regidors que així ho desitgen puguen també subscriure-la i fem una crida a la responsabilitat de tots els regidors de l'Ajuntament d'Alacant, perquè ja no poden mirar per a un altre costat", ha explicat Barcala.

"Nosaltres hem reaccionat de l'única forma que creiem que és coherent i és plantejant una moció de censura contra Echávarri i un paquet de mesures polítiques que demanden els alacantins, perquè si no se'n va voluntàriament cal tirar-ho", ha explicat Barcala.

Barcala ha explicat que "a pesar que tant Ciutadans com Guanyar han comunicat que no recolzen la moció de censura per a canviar de govern de la ciutat, agraïm que almenys ens hagen dit que estan disposats a escoltar les nostres propostes, una cosa al que fins i tot s'ha negat Compromís".

CAS "VERGONYÓS"

Pel que fa a l'acomiadament de la seua cunyada, Barcala ho ha qualificat de "molt vergonyós" i ha recriminat que actuara en "abús de poder". En el processament dictat contra Echávarri, s'exonera al regidor de Recursos Humans, Carlos Giménez, del cessament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento