Sanitat ampliarà la plantilla de la Ribera amb 303 nous treballadors
Sanitat ampliarà la plantilla de la Ribera amb 303 nous treballadors ARCHIVO

La Conselleria de Sanitat ampliarà la plantilla actual del departament de salut de la Ribera, que l'1 d'abril passa a la gestió pública, amb la contractació gradual de 303 nous treballadors fins a final d'any el que, al costat d'una inversió de 5,7 milions, marcarà "el renàixer" d'aquest departament "després de 18 de gestió privada".

Així, ho ha anunciat aquest dimecres la consellera Carmen Montón, després d'una roda de premsa per a presentar una campanya informativa de foment d'hàbits saludables, en la qual ha confirmat que el ple del Consell del pròxim divendres aprovarà el decret per a regular la subrogació del personal del Departament de Salut de la Ribera després de finalitzar el contracte el pròxim 31 de març i que s'ha redactat atenent a les observacions del Consell Jurídic Consultiu (CJC).

D'aquesta manera, l'1 d'abril la plantilla del departament quedarà integrada pels 1.423 treballadors que abans de la reversió eren indefinits no fixos, i que ara seguiran en els seus llocs amb qualificació de personal a extingir, 310 estatutaris, i se substituirà els 254 temporals amb professionals entre els 14.000 treballadors que s'han inscrits en la borsa de treball. Montón ha destacat que ja s'estan cridant per a cobrir aquestes places i que després de la reversió estaran ja en els seus llocs.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que en aquesta nova etapa "s'arranca" amb aquesta plantilla però que es reforçarà amb 303 nous treballadors per a equiparar-la amb la ràtio de la resta de departaments de gestió pública.

Noves contractacions

Aquestes noves contractacions permetran esmenar "el dèficit" que s'ha detectat en determinats àrees després de les entrevistes realitzades per la directora general de l'Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Isabel González, amb caps de serveis, coordinadors de primària, professionals i alcaldes.

A més, aquest reforç permetrà obrir nous serveis com el de cirurgia pediàtrica que ara no hi ha en el centre i que aquesta especialitat es cobreix amb contractes mercantils a professionals que acudeixen a la vesprada.

Montón ha destacat que aquest increment de personal i d'inversions permetran "renàixer" aquest departament després de 18 anys en mans d'una concessió administrativa en les quals les decisions estaven subjectes a la "necessitat de l'empresa de traure beneficis", però que en passar a la gestió pública eixos fons es poden reinvertir per a "enfortir" el sistema.

Situació de "normalitat"

Per tot açò, ha garantit l'1 d'abril la situació serà de "normalitat" i ha demanat "tranquil·litat" perquè "no va a haver-hi cap tipus de ruptura assistencial, ja que els professionals seguiran en els seus llocs de treball" i la direcció se n'anirà nomenant igual que en la resta de departaments.

"És un traspàs que està planificat, ordenat, transparent i que es porta preparant durant tres anys", ha recalcat. No obstant açò, ha afegit: "Tant de bo l'empresa concessionària col·laborara un poc més del que està fent".

De la mateixa manera, ha explicat que en les licitacions que falten per adjudicar-se no hi haurà tampoc cap problema perquè "s'ha arribat a acords amb l'empresa" i durant aquest període de transició el servei se seguirà prestant "amb total normalitat".

Destrucció d'arxius

D'altra banda, ha confirmat que, després de l'alerta donada pels propis professionals davant les sospites que Ribera Salud estava esborrant dades, s'han personat inspectors de la conselleria per a estendre acta.

Montón ha assenyalat que aquest mateix dimecres han rebut un avís que la concessionària pot estar esborrant dades de la unitat de conductes addictives. Sobre aquest tema, ha assenyalat que quan s'acabe el procés es "valorarà la possibilitat d'emprendre una acció administrativa o d'una altra índole".

Ribera Salut UTE, concessionària de l'Hospital de la Ribera, ha desmentit "rotundament" que estiga eliminant informació "sensible" en l'Hospital d'Alzira i ha assegurat que es tracta "d'una nova calúmnia dins de la campanya de desprestigi que des de fa temps pateix la nostra organització i els nostres professionals". El grup ha reptat al fet que si algú té una evidència d'açò, vaja a la Comissaria de Policia "més propera".

En aquest cas, segons ha indicat la UTE en un comunicat, l'acusació "s'emmarca en el procés de trasllat d'informació de caràcter mercantil que l'empresa ha de conservar per imperatiu legal, seguint el pla de reversió marcat per la Conselleria de Sanitat" i el procediment legal habitual, per a facilitar a l'administració sanitària la seua gestió a partir del dia 1 d'abril, "tal com ens han sol·licitat, i en un àrea tan complexa com el de Sistemes d'Informació".

El trasllat d'aqueixa informació, segons Ribera Salut, "ho estan realitzant els actuals propietaris de les carpetes i persones o equips que actualment tenen accés a aquesta informació, amb el suport tècnic dels informàtics de B2Bsalud, central de compres i serveis compartits del grup que, com sempre s'ha dit, i malgrat la campanya orquestrada per a danyar la seua reputació, ofereix serveis informàtics als centres del grup".

Per tant, insisteix que és "rotundament fals que des de Ribera Salut UTE s'estiga movent o eliminant cap informació, arxiu o carpeta corporativa, sinó que és cada usuari o propietari de la informació qui la canvia". Així mateix, ha recalcat que "en cap cas" es tracta de "informació sensible o necessària per a continuar prestant el servei d'una forma adequada a partir de l'1 d'abril".

Consulta aquí más noticias de València.