Echávarri sobre el segon processament: "Estic fet pols, el linxament no és normal"
Echávarri sobre el segon processament: "Estic fet pols, el linxament no és normal" Europa Press - Archivo

Echávarri, que ha recalcat que és advocat, ha afirmat estar veient "coses que no són normals". "Però ni les persones que més odi han mostrat cap a mi són capaços de posar en dubte la meua honorabilitat", ha asseverat. "Ningú posa en dubte que siga una persona honrada. I la força de saber que no he fet absolutament res, és la que m'ajuda a alçar-me i vindre a treballar. Allò més fàcil haguera sigut anar-me", ha al·legat.

Així mateix, ha dit sentir "molta ràbia". "Tot i així confie plenament en la Justícia", ha prosseguit i ha advertit que la "plenitud de drets de defensa es veurà en un juí i anirem abocats a defendre el que hi ha, que és que no hi ha res".

Es tracta del segon processament al qual s'enfronta Echávarri, després del dictat pel suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç. Sobre este tema, Echávarri ha posat en valor que al regidor de l'àrea, Carlos Giménez, haja sigut exonerat per eixe mateix aval. "És una qüestió de legalitat penal", ha sostingut el primer edil, qui ha lamentat que estiga "en qüestió la seua validesa legal".

Així, ha enlletgit el posicionament de Fiscalia perquè els mitjans van tindre coneixement del seu escrit "dos dies abans" que l'alcalde i el seu edil i s'ha preguntat: "En mans de qui estem els responsables polítics si dos tècnics i un advocat diuen que és correcta, t'obrin un procediment abreujat?".

Preguntat per si l'acomiadament va ser motivat per una venjança contra el PP que va interposar la denúncia pel cas Comerç, Echávarri ha puntualitzat que "no es parla de motivacions, sinó de legalitat" i ha afirmat fer-se "creus" perquè dos tècnics i una advocada van recolzar l'acomiadament en considerar que la treballadora interina estava en situació irregular.

NEGOCIACIÓ

Quant a la seua situació al capdavant del Consistori, Gabriel Echávarri ha negat que hi haja canvis, perquè "no hi ha obertura de juí oral, encara. Res".

Així, ha considerat que la "pressa" per aconseguir els 15 vots que permeten investir com a alcaldessa la seua número dos, Eva Montesinos, és "la mateixa que el primer dia" i ha reiterat que a l'Ajuntament d'Alacant no governarà el PP. "Que s'obliden", ha exclamat. "Ací governarà un govern progressista; no podem permetre que el partit més corrupte, que va arruïnar aquesta ciutat, torne a ficar les mans en l'erari públic", ha sostingut.

RECURS

Preguntat per si pensa recórrer l'orde de processament, Gabriel Echávarri ha dit que ho decidirà el seu advocat. Sobre el tipus penal que se li atribueix, prevaricació administrativa, Echávarri ha reiterat que va adoptar una decisió "legal", ha manifestat.

Consulta aquí más noticias de Alacant.