Comunitat Valenciana

La jutgessa processa Echávarri per prevaricació per l'acomiadament de la cunyada de Barcala de l'Ajuntament d'Alacant

  • La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Alacant ha processat l'alcalde de la ciutat, el socialista Gabriel Echávarri, per prevaricació per l'acomiadament d'una treballadora interina, cunyada del portaveu del PP en el consistori, Luis Barcala, després que aquest li denunciara per presumpte fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç que va dirigir.
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en el seu compte de Twitter, la jutgessa ha arxivat la causa contra el regidor de Recursos Humans del consistori perquè va firmar el decret de cessament de la funcionària per orde de l'alcalde.

La Fiscalia havia demanat a mitjan març processar Echávarri, en considerar que existeixen indicis de delicte de prevaricació en l'acomiadament de la cunyada de Barcala del càrrec que ocupava com a interina en la Regidoria de Cultura, un cessament que els populars van denunciar en el seu moment en atribuir-ho a una represàlia davant la denúncia que havien interposat pel cas Começ, per la qual finalment el primer edil també ha sigut processat.

El ministeri públic demanava que no s'arxivara la causa oberta a l'alcalde d'Alacant i que es dictara interlocutòria de procediment abreujat -de processament-, fase prèvia a l'obertura de juí oral.

Echávarri ha sigut recentment processat en el cas Comerç, en el qual s'ha investigat un presumpte fraccionament de contractes en la Regidoria que ell va dirigir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento