Cs critica que la imatge projectada per València "no concorda" amb la declaració de Patrimoni per la Unesco
Cs critica que la imatge projectada per València "no concorda" amb la declaració de Patrimoni per la Unesco CS

Giner, al costat de la regidora Amparo Picó, ha fet balanç aquest dimarts de les festes de València. "Compromís ha fet unes Falles al seu gust que espanten el turisme de qualitat i perjudiquen els comerciants", ha denunciat en la roda de premsa, informa la formació taronja en un comunicat.

No obstant açò, l'edil ha agraït als cossos i forces de seguretat, els servicis sanitaris, Protecció Civil, funcionaris i voluntaris, entre d'altres, l'esforç que han realitzat durant aquests dies.

El regidor ha censurat la "brutícia" i les "males olors" d'una València "víctima de la falta de planificació del seu alcalde, Joan Ribó". "La falta de gestió i coordinació entre regidories ha provocat situacions caòtiques durant aquestes Falles", ha asseverat.

Ha destacat l'Empresa Municipal de Transports (EMT) com "un servici municipal que ha funcionat de manera molt deficient durant les Falles" i ha assegurat que "els retards interminables i la falta d'informació han sigut un malson per als usuaris".

VENDA IL·LEGAL

També ha censurat que "fins a l'últim moment, moltes comissions no sabien si tenien llicència o no per a muntar la seua carpa". Al seu juí, és "injustificable que comerciants i hostelers s'hagen vist greument perjudicats per la venda il·legal, ja que mentre els bars retiraven les seues terrasses per a complir amb la normativa, venedors il·legals oferien begudes a la porta d'aquests comerços".

Davant aquestes situacions, el portaveu de Cs ha exigit el primer edil que "protegisca als comerciants i hostelers, que paguen els seus impostos, enfront de la venda il·legal". Ha anunciat així que presentarà una moció per a compensar el lucre cessant que ha tingut el comerç i hoteleria estable de la ciutat durant les festes falleres.

Per la seua banda, Amparo Picó ha posat l'accent en el "lamentable estat" de l'entorn de la Llotja, un altre Patrimoni de la Humanitat de la ciutat de València, que ha viscut "una autèntica devastació aquests dies".

La regidora de Ciutadans ha recordat que en eixa zona es troben edificis amb gran valor patrimonial com el Mercat Central o Les Covetes i ha posat com a exemple de les "promeses incomplides" de l'Ajuntament el pla de revitalització de la Ciutat de l'Artista Faller.

Consulta aquí más noticias de València.