Comunitat Valenciana

Fotur assenyala els locals d'oci nocturn com a "grans perjudicats" de la venda i consum d'alcohol en el carrer

  • La Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR) ha assegurat aquest dimarts que la ciutat de València ha oferit una "imatge caòtica" durant les Falles i ha assenyalat als locals d'oci nocturn com els "grans perjudicats" de la venda i consum d'alcohol en la via pública.

Fotur ha lamentat en un comunicat que "es permeta la venda i el consum d'alcohol sense control en la via pública, i fins i tot a menors", i que "prevalga el dret de la venda ambulant, enfront dels locals que estan ací tot l'any, pagant els seus impostos, creant llocs de treball i oferint oci legal".

En aquest sentit, ha manifestat que tampoc es poden prioritzar els llocs de venda d'alcohol ambulant, enfront dels bunyols que formen part de la tradició de la festa fallera.

Segons Fotur, "la falta de control en la via pública és responsabilitat de tots i no podem estar en qüestions competencials, entre Policia Local, Autonòmica i Nacional. Divendres, dissabte i diumenge, quan la Policia Local estava desbordada, -ha exemplificat- el negoci era per als 'lateros', venda ambulant, que muntaven els seus quiosquets impunement".

A més ha criticat la "manca de mesures higièniques sanitàries". En aquest punt ha lamentat que es pretenga que els turistes visiten la ciutat durant aquestes festes i desembossen diners quan "no s'ofereixen uns serveis higiènics adequats a la magnitud de les Falles i la seua repercussió".

En la seua opinió, enguany els locals d'oci han sigut els "grans perjudicats". Pel que fa als pubs, han rebut la competència del "tot val" de les revetles en la via pública, ja que, quan finalitzaven les revetles, els pubs havien de tancar en compliment del seu horari, de manera que "la seua capacitat de negoci ha sigut nul·la".

Fotur ha assegurat que creu en les Falles com a "festa basada en la responsabilitat i les bones pràctiques", en la qual tots els actors implicats: empresaris, fallers, administració, policies, etc. busquen "punts d'estratègia conjunts" perquè seguisquen sent "la millor festa del món". "Es tracta de qualitat i no de quantitat. Menys és més", ha sentenciat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento