Comunitat Valenciana

Ribó creu que les festes "han sigut un èxit" en seguretat i neteja

  • "Hi ha hagut algun conflicte, alguna baralla, però les coses no han passat d'ací, assegura.
  • Considera que hi ha coses que es poden millorar i "sobretot previndre que no s'embrute tant".
Última mascletà de les Falles 2018
Última mascletà de les Falles 2018
EUROPA PRESS
Última mascletà de les Falles 2018

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat aquest dimarts que les Falles de 2018 han sigut "un èxit" tant en la seguretat com en la neteja, malgrat que hi ha qüestions que millorar, especialment a l'hora d'"intentar que no s'embrute tant".

En declaracions als mitjans, Ribó ha fet així balanç de les festes de València, que es van tancar aquest 19 de març amb la tradicional Cremà dels monuments. En el cas de la falla gran municipal, ha explicat que va haver-hi "un xicotet problema" que va retardar el castell de focs artificials "per un problema de salut d'una persona vinculada a la pirotècnica" que finalment "no ha sigut res", pel que ha pogut saber.

L'alcalde ha explicat que veient els informes policials es constata que "hi ha hagut algun conflicte, alguna baralla, però les coses no han passat d'ací" i cal felicitar-se per açò. "Ha sigut un èxit tindre ací als 800.000 habitants (de València) més, com a mínim, un altre tant, és una cosa que no és fàcil", ha dit.

I no ho és, segons l'alcalde, a nivell de seguretat o neteja, aspecte aquest últim en el qual ha destacat el treball realitzat: "Hui venia amb bicicleta i pareixia que no hi havia hagut falles 12 hores després, és un èxit important".

Hi ha coses que s'han de millorar

Ha admés que hi ha coses que es poden millorar i "sobretot previndre que no s'embrute tant" amb mesures pel reciclatge com les quals s'han iniciat.

Preguntat sobre les crítiques dels hostelers a la proliferació de 'foodtrucks' i altres llocs de menjar ambulant durant les festes, Ribó ha destacat que la Policia "ha requisat més de 15.000 llandes al llarg d'aquestes falles, que no és qualsevol cosa", defenent així "que s'ha fet una tasca seriosa en eixa direcció".

"Intentarem millorar-la, hi ha coses que s'han de millorar com en molts altres temes", ha dit, però en una ciutat que dobla la seua població "cal entendre" que apareguen aquests vehicles "com en qualsevol gran festa d'Espanya".

"Aquests 'foodtrucks' no s'han inventat per a vindre a València en Falles, sinó per a desplaçar-se per ací i d'alguna manera s'ha de controlar", ha agregat, però entendre també que "les mateixes falles demanen que puguen aparéixer" en els seus voltants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento