Comunitat Valenciana

Semedo (Vila-real CF) seguirà a la presó per risc que faça mal a la víctima que va retindre en el seu xalet

  • El Jutjat d'Instrucció número 6 de Llíria (València) ha confirmat la situació de presó provisional, comunicada i sense fiança, per a Rubén Semedo, jugador del Vila-real CF, en veure risc que faça mal a la víctima que presumptament va retindre en el seu xalet de Bétera, va colpejar i va amenaçar.
Semedo en una imatge d'arxiu
Semedo en una imatge d'arxiu
VILLARREAL CF/EUROPA PRESS
Semedo en una imatge d'arxiu

Així ho ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que ha recordat que Semedo està sent investigat en una casa per delictes d'homicidi en grau de temptativa, lesions, amenaces, detenció il·legal, tinença il·lícita d'armes i robatori amb violència.

En la seua nova resolució, la jutgessa rebutja així el recurs interposat per l'advocat del futbolista contra l'orde d'empresonament dictada el passat 22 de febrer per entendre que persisteix el risc per a la integritat de la víctima, a la qual suposadament va retindre en el seu xalet de Bétera, va colpejar i va amenaçar amb un arma perquè li portara fins a una altra persona a la qual volia cobrar un deute.

La magistrada estima que una mesura d'allunyament seria "insuficient" i rebutja els arguments exposats en el recurs. No dóna crèdit a l'explicació oferida per l'esportista aquest dijous en la seua declaració voluntària realitzada per videoconferència des de la presó en la qual està intern.

En la seua resolució, la jutgessa explica que "la gravetat dels fets, l'ocupació d'armes de foc, i el fet que després de la seua comissió Semedo s'haja vanat fins i tot del realitzat mostrant imatges gravades i manifestant la intenció d'atemptar contra la vida de la víctima 'si no li pagava la resta' del deute, comporten l'apreciació d'un evident risc per a la integritat" de la víctima "i fins i tot per a les persones del seu entorn, que justifiquen la necessitat d'adoptar una mesura tan onerosa, considerant que una mesura d'allunyament seria insuficient".

La jutgessa descarta el risc de fugida perquè el futbolista, de 23 anys i nacionalitat portuguesa, ha acreditat el seu arrelament aportant el contracte amb el Vila-real CF per cinc temporades i el contracte d'arrendament de la seua vivenda. I ressalta el fet que no fugira abans que s'efectuara el registre en el seu domicili, quan ja havien transcorregut nou dies des de la presumpta comissió del delicte.

Entén, no obstant açò, que concorren altres circumstàncies per a mantindre-li pres i destaca que la perillositat de l'investigat no pot excloure's simplement pel fet de mancar d'antecedents penals, com esgrimeix la seua defensa.

Després de la negativa del jutjat instructor a deixar en llibertat provisional el futbolista, la seua situació serà revisada per l'Audiència Provincial, davant la qual els advocats han interposat recurs d'apel·lació.

UNA ALTRA CAUSA ARXIVADA

Semedo tenia oberta una altra causa judicial a València que va ser arxivada recentment per presumptes amenaces i maltractament després de demanar-ho els dos denunciants, els qui van assegurar en diversos escrits que li perdonaven.

El desestiment dels denunciants va obligar el jutjat a arxivar el cas en tractar-se d'un delicte lleu perseguible només a instàncies de part.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento