Puig diu sobre la presó permanent que Espanya és una societat "avançada" i "solidària" però no "venjativa"
Puig diu sobre la presó permanent que Espanya és una societat "avançada" i "solidària" però no "venjativa" TWITTER GENERALITAT - Archivo

Puig ha indicat, sobre la coincidència d'aquest debat amb l'assassinat del xiquet Gabriel Cruz a Almeria, que tots els ciutadans estan "absolutament impactats" per l'ocorregut, fruit d'"una actuació inhumana, terriblement inhumana" que porta en aquest i altres casos a "haver d'admetre que la maldat existeix, desgraciadament existeix".

Així, ha incidit que "cal posar prevenció contra la maldat i cal tindre un Estat el més segur possible sense perdre les llibertats". "Nosaltres hem avançat molt en el terreny de les llibertats, som una societat avançada", ha apuntat, per a agregar que la Constitució "va servir per a consolidar l'aterratge definitiu dels valors de la Il·lustració a Espanya".

Puig ha remarcat que a pesar del terrorisme etarra i gihadista o de "aquests assassinats execrables" l'espanyola és "una societat avançada i els drets i les llibertats són fonamentals i cap assassí de cap tipus, cap assassina, va a fer-nos canviar la nostra manera de ser, d'entendre la tolerància" d'una societat que, segons ha subratllat, és "inclusiva i els valors, els drets i les llibertats estan per damunt de la por".

"És una societat sense por, una societat oberta, una societat compungida quan passen assassinats, solidària amb les persones que ho pateixen però en cap cas venjativa", ha agregat.

Davant la pregunta de si considera que al PSOE li està fent "dany" aquest debat, Ximo Puig ha indicat que es tracta de debats en els quals cal assumir la realitat de la sensibilitat que generen, són debats amb "una enorme càrrega emocional" i creu que "les emocions i la raó cal saber combinar-les" perquè en cas contrari "passa com en altres debats, que finalment acaben contaminant el que és la clarividència a l'hora de fer política".

Consulta aquí más noticias de València.