El PP d'Alacant busca suports per a una moció de censura contra Echávarri
El PP d'Alacant busca suports per a una moció de censura contra Echávarri EUROPA PRESS

Echávarri està processat pel suposat fraccionament de contractes en Comerç i la Fiscalia ha demanat que se li processe per l'acomiadament d'una treballadora temporal del consistori, cunyada del portaveu del PP, Luis Barcala.

En una compareixença aquest divendres en la sala de premsa de l'Ajuntament, Barcala ha parlat d'un "pas valent i de responsabilitat política" per a desbloquejar la situació de Govern davant les "condicions inacceptables" plantejades per Echávarri dilluns passat.

"L'alternativa no pot ser Echávarri es cride Gabriel o Eva Montesinos" i, per açò, el PP ha redactat un document del que donarà trasllat a tots els edils perquè ho estudien i per responsabilitat valoren recolzar-ho. Un document que ha dit que és "obert" i des del qual "buscar consensos per a aconseguir solucions".

Barcala ha dit tindre constància que no tots els edils de l'esquerra estan d'acord amb les posicions oficials dels seus partits, en referència a PSPV, Compromís i Guanyar Alacant. Perquè la moció de censura tire endavant es requereix 15 vots a favor, la majoria absoluta de la corporació, que són 29 edils. Hi ha dos No Adscrits que no poden votar la moció i, per tant, es requeriria que almenys dos edils dels grups d'esquerra recolzaren la iniciativa del PP.

Així mateix, Barcala ha estès la mà a Ciutadans perquè s'integre en un govern amb el PP perquè "no estem lluny d'un plantejament conjunt. El gir que proposem implicaria donar carpetada al tripartit d'esquerres", ha dit.

Consulta aquí más noticias de Alacant.