Comunitat Valenciana

Detingudes sis persones a València per manipular el quilometratge de cotxes usats i estafar a 60 víctimes

  • Agents de la Policia Nacional han detingut a València l'amo d'un concessionari i altres cinc persones més per presumptament manipular el quilometratge de vehicles usats i estafar a 60 víctimes, segons ha informat Prefectura en un comunicat.
Policia nacional d'esquena
Policia nacional d'esquena
EUROPA PRESS - Archivo
Policia nacional d'esquena

Els arrestats estan acusats d'un delicte d'estafa, ja que venien els cotxes, després de manipular-los, a un preu molt superior al del mercat i obtenien grans beneficis.

Els fets es remunten al passat mes d'octubre arran d'una inspecció rutinària duta a terme a la localitat valenciana de Paterna, en la qual van ser detectats diversos vehicles usats a la venda que el seu quilometratge podria haver sigut manipulat.

Després d'una anàlisi, els investigadors policials van detectar multitud d'indicis en vehicles que indicaven una possible activitat il·lícita duta a terme en un taller de mecànica especialitzat a València des d'on eren manipulats els comptaquilòmetres amb la intenció d'elevar el seu preu en el mercat de segona mà.

En alguns dels vehicles venuts es va arribar a rebaixar el quilometratge en més de 150.000 quilòmetres, generant un benefici fraudulent considerable i convertint l'empresa venedora en líder del sector de compravenda de vehicles usats.

Per a açò, el concessionari utilitzava duplicats de les fitxes tècniques del vehicle, aconseguint així que no constaren unes altres ressenyes d'inspeccions anteriors o de quilometratge dels vehicles en venda.

Els vehicles adquirits per l'empresa eren traslladats fins a un taller mecànic d'una localitat pròxima a València on un expert s'encarregava de la seua manipulació.

Posteriorment i amb un quilometratge molt inferior al real, els cotxes eren venuts tant en el concessionari de València com a través de web especialitzades en la compravenda de vehicles usats.

DETENCIONS I REGISTRES

Després d'identificar tots els responsables, els agents van detindre sis persones, entre els quals es troben el propietari del concessionari, el seu germà, tres empleats del mateix i finalment a l'especialista que duia a terme les manipulacions.

Amb els registres duts a terme a València han sigut intervinguts un total de 14 vehicles i bloquejades comptes bancaris amb un saldo total superior a 40.000 euros, a més de 1.730 euros en efectiu, la maquinària utilitzada per a la manipulació dels comptaquilòmetres i una placa emblema de la Policia Local de València que ha sigut retornada al seu legítim propietari.

Els investigadors han identificat més de 60 persones com a possibles víctimes del frau, encara que no descarten l'existència de més perjudicats en una investigació policial que continua oberta.

Instruït el corresponent atestat policial, va ser remès a l'autoritat judicial competent. La intervenció policial va ser duta a terme per agents del Grup de Delictes Patrimonials de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Las Palmas conjuntament amb agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento