Pedro Sánchez condemna l'"atac homòfob" a un ninot i destaca que les Falles "són sinònim de llibertat"
Pedro Sánchez condemna l'"atac homòfob" a un ninot i destaca que les Falles "són sinònim de llibertat" CRISTIAN G. CARRASCO

A més, ha llançat un agraïment "als artistes fallers que enguany han triat diversitat" i ha conclòs el seu missatge amb una crida: "Ni un pas arrere".

Aquest dijous es va conéixer que un ninot del monument infantil de la Falla República Argentina-Doctor Pallarés Iranzo (L'Amistat) de València que mostrava un bes entre dos xics -un blanc i un altre negre- va ser destrossat, segons va denunciar la comissió, que va censurar l'atac a una figura que pretenia "reivindicar els drets de totes les persones".

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha condemnat els fets i ha lamentat que "les falles no es lliuren de l'homofòbia d'alguns".

En un missatge compartit en el seu mur de Facebook, la falla explica que Laura i Raúl, fallera major infantil i president infantil, van arreplegar la figura de l'Exposició del Ninot, aquest passat dimecres, "amb molta il·lusió". El dijous al matí van trobar el ninot "destrossat", amb el cap del xic blanc arrancada.

Consulta aquí más noticias de València.