En un vídeo difós en Facebook, la seua germana ha informat de la confirmació d'aquesta segona prova realitzada a Espanya i ha anunciat que donaran un comiat a Pilar "com es mereix" amb un funeral aquest divendres.

Després de "huit llargs mesos", Raquel Garrido ha lamentat aquesta notícia "molt dura" que la família no esperava: "Sempre ens vam mantindre amb l'esperança que no fóra ella, que poguérem tornar a abraçar-la, besar-la i arribar a passar aquest malson, explicar-ho com una experiència o una anècdota que superar".

La germana de Pilar ha agraït el suport de les "centenars de persones" que, durant aquest temps, han estat al costat de la família "des del minut ú" quan no veien eixida. "Ens van ajudar a aconseguir saber la veritat", ha afirmat.

Raquel ha destacat especialment el treball de la Clínica Progenie Molecular de València per a extraure l'ADN i "saber amb exactitud que era ella" i el de la unitat de Medicina Forense de la Universitat Complutense de Madrid, gràcies als exàmens antropològics i forenses per a determinar les causes de la mort. Ha assegurat que "van ser uns àngels caiguts del cel".

També ha agraït al dentista forense i amic de la família Santiago Torres i a la unitat de Segrestos de la Policia Nacional de Madrid pel seu "tracte humà" i la seua ajuda a "arribar a la veritat" i no quedar-se amb el dubte "tota la vida".

"Anem a donar-li un comiat com es mereix", ha manifestat la germana, primer en el tanatori d'Alberic (València), aquest passat dijous, i ja aquest divendres en el funeral. Raquel ha cridat a "manar-li tota la llum que no va tindre en la seua mort" i a posar un ciri blanc per a "il·luminar el seu camí".

Amb una fotografia de la seua germana per a recordar-la com "una dona lluitadora i valenta", Raquel Garrido ha finalitzat el vídeo amb la frase: "La veritat té un camí, i tard o d'hora anem a arribar fins a ell".

DESAPAREGUDA EN TAMAULIPAS

Pilar Garrido -de Massalavés (València)- va ser segrestada en Tamaulipas (Mèxic) el 2 de juliol de l'any passat quan viatjava al costat del seu marit i en companyia del seu fill, de poca edat. Van ser assaltats per dos homes armats mentre anaven amb cotxe.

Setmanes després, la Procuraduria General de Justícia (PGJ) d'aquest estat mexicà va confirmar que les restes òssies localitzades el 26 de juliol en un paratge proper corresponien a la desapareguda. La família va sol·licitar una segona prova d'ADN a Espanya i ara ha rebut la confirmació.

Durant la investigació, la Policia mexicana va tractar de corroborar el testimoniatge facilitat pel marit, que va ser interrogat en qualitat de testimoni quan va presentar la denúncia. A la fi d'agost, el marit va ser arrestat en Tamaulipas com a principal sospitós de l'assassinat de la seua dona, segons va informar el cap de Procuraduria i va confirmar la Policia Nacional d'Espanya.

Després del seu ingrés a la presó provisional, la família va assegurar que les proves contra Jorge Fernández no eren "concloents" i la mare es va desplaçar fins a Tamaulipas per a portar al xiquet. La germana va relatar en una roda de premsa que les autoritats mexicanes no els van donar "les suficients proves que demostren al 100 per cent que el culpable és Jorge" i va agrair la Generalitat Valenciana que pagara la repatriació del cos de Pilar.

Consulta aquí más noticias de València.