Comunitat Valenciana

El TC anul·la diversos preceptes de la Llei valenciana del Sector Audiovisual

  • El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat diversos preceptes de la Llei 1/2006 del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana, que va ser recorreguda pel Govern central al 2007, fa més d'una dècada.
Seu del Tribunal Constitucional
Seu del Tribunal Constitucional
EUROPA PRESS - Archivo
Seu del Tribunal Constitucional

El tribunal ha decidit estimar parcialment el recurs d'inconstitucionalitat que va interposar l'Executiu central i anul·la les lletres a i b de l'article 38.2, referent a la gestió compartida de canals múltiples digitals, i les lletres a i b del 45.2, que al·ludeix a la gestió dels canals de Televisió Local Digital.

En la sentència, donada a conéixer aquest dijous, el TC argumenta que els preceptes objecte d'impugnació regulen obligacions de caràcter tècnic del gestor del múltiple digital que, "sense perjuí de l'acord que les parts pogueren aconseguir, correspon fixar a l'Estat en virtut de la seua competència exclusiva ex article 149.1.21 de la Constitució Espanyola".

Declara igualment inconstitucionals i nuls per connexió amb aquest raonament jurídic la lletra c dels articles 38.2 i 45.2 i elsapartats 3, 4, 5, 6 i 7 dels articles 38 i 45 de la norma valenciana.

Per contra, no considera inconstitucionals l'article 32.3 i la disposició addicional única de la llei. Finalment, declara la pèrdua sobrevinguda de l'objecte del recurs pel que fa als articles 36.2 i 46.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento