Comunitat Valenciana

El gerent de l'Hospital de la Ribera diu que Sanitat bloqueja la conversió de 65 treballadors a indefinits

  • El gerent de l'Hospital de la Ribera, a Alzira (València), Javier Palau, ha lamentat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública haja "bloquejat durant un any" la decisió de Ribera Salud de convertir en indefinits a 65 treballadors del centre i ha advertit que aquests professionals "van a acabar en l'atur" per la falta de temps perquè l'Advocacia de la Generalitat emeta el seu informe.
Hospital de la Ribera, a Alzira
Hospital de la Ribera, a Alzira
ARCHIVO
Hospital de la Ribera, a Alzira

Així ho ha afirmat en un comunicat, després de conéixer que s'ha tancat "sense acord" el conflicte instat pel comité d'empresa contra la Conselleria de Sanitat davant el Tribunal d'Arbitratge Laboral.

Palau ha recordat que fa un any que la mercantil, "tal com estableixen la normes imposades per la Conselleria per a la reversió" -que arranca el pròxim mes d'abril-, va sol·licitar autorització a l'Administració per a promocionar o consolidar en els seus llocs a 65 treballadors. "Segons el conveni col·lectiu, reunien les condicions per a passar a ser indefinits", ha recalcat.

No obstant açò, ha assegurat que "Sanitat no ha autoritzat aquesta condició durant tot aquest temps". Ha explicat que, per açò, el comité d'empresa va acudir el passat 6 de març al Tribunal d'Arbitratge per a desbloquejar la situació.

Després de donar termini per a entregar més documentació relativa als processos, que "va ser entregada i firmada tant per l'empresa Ribera Salud com pels membres del Comité d'empresa", la Conselleria -segons el gerent de la Ribera- ha estimat que no és suficient i ha traslladat la decisió a l'Advocacia de la Generalitat Valenciana.

Palau ha indicat que, en l'actualitat, el 88,63% dels treballadors de la Ribera són indefinits, un percentatge que, "en virtut al seu conveni col·lectiu, l'empresa preveia augmentar fins al 95% en 2018, però que les normes de reversió de la Conselleria no han permès".

El doctor ha lamentat així que "després d'un any en el qual la Conselleria ha anat ralentint el procés amb sol·licitud d'abundant informació i traves burocràtiques, es despenja ara amb què va a remetre l'assumpte a l'Advocacia perquè emeta informe". Al seu juí, açò implica que "amb total seguretat, aquests treballadors van a acabar en l'atur malgrat que els corresponia la seua conversió en indefinits, ja no va a donar temps material al fet que l'Advocacia emeta informe".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento