Comunitat Valenciana

Potència, perfecció i emoció en la mascletà de Ricasa dedicada a l'empleat mort

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Homenatge després de la mascletà al treballador mort en l'accident de Ricasa
Homenatge després de la mascletà al treballador mort en l'accident de Ricasa
Europa Press
Homenatge després de la mascletà al treballador mort en l'accident de Ricasa

La potència, la intensitat, la perfecció i l'emoció han protagonitzat aquest dijous la quinzena mascletà del programa oficial de les Falles 2018, un dispar a càrrec de la Pirotècnia Ricardo Caballer, Ricasa, que ha servit d'homenatge al treballador d'aquesta empresa mort dilluns passat en l'accident registrat en les seues instal·lacions d'Olocau (València).

La mascletà s'ha iniciat, com va succeir també amb la del passat dilluns després d'haver-se produït el sinistre, un poc després de les 14.00 hores -l'hora en la qual tradicionalment s'inicia aquest espectacle- ja que en eixe moment s'ha guardat un minut de silenci tant en el balcó principal de l'Ajuntament com en la resta de la plaça en memòria de l'empleat de Ricasa.

Igualment, i també en senyal de duel, el dispar no ha estat precedit de la música que cada jornada sona moments abans. Després del minut de silenci, la Fallera Major de València, Rocío Gil, ha donat l'orde per a iniciar la mascletà al·ludint també al sinistre en l'empresa de Ricardo Caballer.

Així, en lloc de pronunciar la tradicional frase 'Senyor pirotécnic pot començar la mascletà', Rocío Gil ha dit: "En memòria de la víctima de l'accident pirotècnic, pot començar la mascletà". Com va succeir també el dilluns, s'ha col·locat un crespó negre en la tanca que envolta el recinte des del qual s'ofereixen les mascletaes.

La mascletà s'ha iniciat amb una gran potència i intensitat que s'han mantingut fins que ha conclòs, amb un apoteòsic, ensordidor i llarg final.

En aquesta ocasió, i en senyal de duel el pirotècnic ha decidit no pujar després de l'espectacle al balcó principal del consistori per a rebre l'aplaudiment i les felicitacions del públic, per la qual cosa les autoritats han baixat a mostrar-li la seua solidaritat.

Els responsables de la pirotècnia, els seus empleats i la viuda del treballador, a la qual s'ha entregat un centre de flors, han rebut molt emocionats l'abraçada de l'alcalde, del regidor, de la Fallera Major i dels consellers.

"M'HAGUERA PENEDIT"

Ricardo Caballer, amb llàgrimes en els ulls, ha indicat als mitjans de comunicació que "aquest han sigut dies molt durs" després del sinistre del dilluns i ha considerat "molt emotiu" el dispar d'aquest dijous i el suport rebut. Així mateix, ha comentat que havia pensat no assistir a la mascletà i ha assenyalat després d'ella que valora haver acudit.

"Jo no anava a vindre. M'haguera penedit de no fer-ho, sobretot, quan la viuda ha tingut la força de vindre", ha manifestat, alhora que ha afirmat que la mascletà ha sigut "perfecta". "Ha sigut Raúl el que l'ha fet. Ha sigut com si ell estiguera dirigint des de dalt. Ha eixit tot perfecte, tot en el seu lloc, amb tots els canons buits", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento