Puig i Ribó posen en valor el potencial de la Copa Davis per a impulsar el turisme i l'economia a València
Puig i Ribó posen en valor el potencial de la Copa Davis per a impulsar el turisme i l'economia a València GVA

Així ho han assegurat en la presentació de València com a seu oficial dels quarts de final de la Copa Davis 2018, un esdeveniment que tindrà lloc entre el 6 i el 8 d'abril en la plaça de bous. A l'acte han assistit també el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el president de la Reial Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz, entre d'altres.

Puig ha manifestat que "des del punt de vista turístic és fonamental" aquest esdeveniment, en el qual competiran els equips espanyol i alemany, perquè "si hi ha un mercat en el qual volem penetrar amb major fortalesa és Alemanya".

De fet, ha explicat que el Consell, a través de les accions de l'Agència Valenciana del Turisme, té la voluntat de "perseverar en la captació de turistes alemanys" i per a açò durant la setmana vinent començarà una campanya de publicitat, també a Alemanya, aprofitant aquest esdeveniment.

"València pot ser una referència de l'esport", ha assenyalat Puig, qui ha explicat que la Comunitat Valenciana "té una gran passió pel tennis", ja que disposa de "una dels planters més grans de tennistes" i compta amb més de 9.000 federats.

Ha ressaltat l'aposta del Consell pels esdeveniments esportius, i ha citat alguns dels quals participa, com la Volvo Ocean Race, el campionat de Moto GP a Cheste, la marató i media marató a València, la marató de Castelló o la final de la Copa del Rei de rugbi. "La Generalitat ha objectivat els esdeveniments esportius", apostant per criteris de transparència i de suficiència financera, vinculada a l'avaluació de "els resultats objectius", ha assegurat.

Per la seua banda, l'alcalde ha assenyalat que quan Presidència va plantejar aquesta possibilitat va tindre clar que el consistori es posaria "en primera línia" si veia resultats positius per als valencians. Al seu juí, els esdeveniments esportius han de ser enfocats "des de la bona gestió i mai des del balafiament de recursos públics o per al lluïment personal del polític de torn com es va fer en el passat".

"Quan pense en la col·laboració municipal per a la celebració de la Copa Davis pense en la dinamització de l'economia local, la projecció internacional de València sense que això supose afonar a la ciutat en deutes multimilionaris concedint un tracte de favor a cap empresa o assumint en solitari unes despeses inassumibles", ha dit.

Així, ha assegurat que estan "oberts a la celebració d'esdeveniments internacionals" amb la condició que els veïns "es beneficien" i ha destacat que en aquest cas, "amb un control de despesa compartit entre les administracions i una gestió responsable" volen contribuir a dinamitzar l'economia local.

Ha destacat tennistes valencians com Juan Carlos Ferrero, David Ferrer o Anabel Medina, i ha assegurat que vol que "el món gaudisca dels valors de l'esport des de València i puga contemplar la bellesa i les oportunitats d'aquesta ciutat". "Confiem que puga ser el talismà per a conduir a l'equip de la Copa Davis a nous èxits", ha agregat.

A preguntes dels mitjans, ha explicat que des de l'Ajuntament estan satisfets per acollir aquest esdeveniment encara que ha sigut necessari anar "molt de pressa". Sobre el calendari de pagaments, ha explicat que el consistori té uns pressupostos per a enguany i açò no estava contemplat però l'esdeveniment costa 339.000 euros i hi ha un compromís que la Generalitat pague la mitat: "És el raonable i jo, molt content".

Puig ha incidit en aquest aspecte i ha explicat que l'aportació serà sufragada a parts iguals per Ajuntament i Generalitat, a més de la cessió de la plaça per la Diputació, i l'administració autonòmica veurà com posa la seua part a través de subvencions al consistori.

"OBRIR" LA PLAÇA DE BOUS

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat que el treball conjunt de les administracions ha permès portar aquest esdeveniment a la ciutat i és "un orgull" que se'n vaja a celebrar en la plaça de bous un esdeveniment d'aquesta magnitud. Açò casa, ha dit, "amb la filosofia d'obrir la plaça de bous a un major nombre d'esdeveniments".

Així mateix, el president de la Reial Federació Espanyola de Tennis ha destacat que una plaça de bous "tan bonica" és un "marc ideal" per a aquesta eliminatòria, que va a ser "molt competida" i permetrà gaudir d'un tennis "d'altíssim nivell". A més, espera que enguany Espanya puga aconseguir el seu sèptim títol.

Consulta aquí más noticias de València.