Comunitat Valenciana

La Comunitat liderarà el creixement de la contractació en Setmana Santa amb 19.380 ocupacions, un 27% més que en 2017

  • La Comunitat Valenciana liderarà el creixement de la contractació en Setmana Santa amb 19.380 ocupacions, un 27% més que en 2017, impulsada fonamentalment pel sector turístic, segons un estudi realitzat per la companyia de gestió de recursos humans Adecco.
Bar, bars, gent, persones, persona, hoteleria, turisme
Bar, bars, gent, persones, persona, hoteleria, turisme
Europa Press - Archivo
Bar, bars, gent, persones, persona, hoteleria, turisme

En el conjunt d'Espanya, Adecco calcula que es realitzaran 162.780 contractes el que suposa un increment interanual del 9% i la Comunitat Valenciana ocuparà el cinqué lloc entre les regions que més contractes nous crearan per aquestes dates.

Segons l'informe d'Adecco, existeixen regions que, "pel seu component clarament turístic", generaran una xifra molt elevada de contractes, gràcies en part a l'augment del turisme tant nacional com a internacional. Destaquen Catalunya, Múrcia, Madrid, Andalusia i la Comunitat Valenciana que, en total, realitzaran 113.340 contractes, la qual cosa equival al 69,6% dels contractes a nivell nacional, és a dir, set de cada deu.

Pel que fa a l'increment interanual de la contractació, la Comunitat Valenciana "es portarà la palma" amb un increment del 24%. També per damunt de la mitjana se situen Astúries, amb un creixement del 15%, la Comunitat de Madrid, amb un 13%, Castella-la Manxa, amb un 11%, i Balears, amb un 10%.

Per províncies, València liderarà la contractació a la Comunitat Valenciana amb 14.240 ocupacions. A més, serà la quarta província a nivell nacional que més contractes es firmen en aquest període. Després d'ella, Alacant, en onzé lloc, que firmarà 3.580. Castelló, per la seua banda, generarà 1.570 nous llocs de treball, quedant, per tant, en últim lloc a nivell regional.

ELS PERFILS MÉS DEMANDATS

Els sectors que més ocupació demandaran aquesta Setmana Santa són els vinculats al turisme. Per aquest motiu, la contractació s'incrementarà de forma més notable en el sector de l'hoteleria i la restauració, al voltant d'un 12%, i en el sector aeroportuari, un 9%.

Així, entre els perfils més demandats destaquen els cuiners, els ajudants de cuina, els cambrers o els cambrers de pis. En altres sectors són els perfils de dependents, comercials, hostes de terra o teleoperadors els que marquen la contractació d'aquesta temporada.

Altres sectors afavorits per l'augment del consum, en part promogut per l'afluència de turistes, són el 'contact center', que reforçarà les seues plantilles amb professionals com els teleoperadors, els gestors de cobrament i, principalment, els comercials telefònics. En total, aquest sector podria créixer un 5% interanual.

També el sector d'alimentació haurà d'ampliar les seues plantilles per a fer front a becs de producció. Pel que fa a 2016, aquest sector contractarà un 4% en aquesta campanya. A més, davant l'arribada de turistes, els grans centres de distribució incrementen les seues vendes, la qual cosa els obliga a reforçar els seus recursos humans. Enguany, a més, les seues previsions assenyalen un repunt de la contractació proper al 7% interanual.

Finalment, la logística i el transport contractaran un 4% més que en la campanya de 2016. Per aquest motiu, els mossos de magatzem, els preparadors de comandes, els carreters i els administratius seran uns altres dels perfils més demandats en aquesta època.

VALÈNCIA, LA PROVÍNCIA ESPANYOLA QUE MÉS CREIX

Per províncies, de nou seran les més turístiques les que firmen un major nombre de llocs de treball. En aquesta línia, Múrcia liderarà la contractació, amb la creació de 22.650 contractes. Li segueixen Barcelona, amb 22.270, Madrid, amb 22.240, i València, en quart lloc, amb 14.240 ocupacions. Només en aquestes quatre províncies es firmarà la mitat dels contractes d'aquesta campanya.

Alacant, amb 3.580 contractes, és la segona província valenciana que figura en el rànquing, en aquest cas en el lloc onzé del rànquing nacional. Finalment, apareix Castelló, que firmarà 1.570 contractes en aquesta campanya.

València no només és la província que més creix pel que fa a la Comunitat Valenciana, sinó que és la que lidera el rànquing a nivell nacional, gràcies al seu creixement del 30% interanual. Alacant també creix per damunt de la mitjana, amb un 12% més de contractes que en 2017, la qual cosa la situa tres punts sobre la mitjana de tot el país, que és del 9%. Finalment, de nou, Castelló, que veurà incrementar l'ocupació en un 5%, és a dir, 3 punts per sota de la mitjana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento