Política Lingüística convoca 200.000 euros en subvencions per al foment del multilingüisme en l'àmbit musical
Política Lingüística convoca 200.000 euros en subvencions per al foment del multilingüisme en l'àmbit musical DIPUTACIÓN DE VALENCIA - Archivo

Així figura en l'orde d'ajudes que publica aquest dijous el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana', segons ha informat la Generalitat Valenciana.

Podran optar a aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques que duguen a terme activitats de creació, producció i difusió d'activitats musicals que fomenten el multilingüisme i, especialment, el valencià.

Sobre aquest tema, el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha destacat que "aquesta és la segona convocatòria d'aquestes ajudes que convoca aquest govern i és una de les línies principals destinades a la consolidació de la indústria cultural de la música en valencià".

"Volem fomentar festivals i concerts, però també, i especialment, la producció, de manera que qualsevol cantant o qualsevol grup no es veja limitat a l'hora d'engegar un projecte musical pel fet de no tindre finançament", ha assenyalat.

Se subvencionaran les fases de preproducció, producció i difusió de la postproducció, incloent les despeses de 'màrqueting' i de promoció de les activitats.

Per a la concessió de les subvencions, en les tres modalitats es valoraran criteris com el pressupost, la qualitat cultural i artística del projecte, els reconeixements en festivals i en premsa especialitzada de l'activitat, la trajectòria musical de la persona o entitat que sol·licita l'ajuda, així com la seua participació en festivals i programes audiovisuals especialitzats, la incidència social i la presència en xarxes socials i l'ús del valencià en el repertori.

Consulta aquí más noticias de València.