Oltra diu que la investigació a Fuset és inicial i que la contractació d'Expojove es va fer després d'un concurs desert
Oltra diu que la investigació a Fuset és inicial i que la contractació d'Expojove es va fer després d'un concurs desert Europa Press

Oltra ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans sobre el qual el Jutjat d'Instrucció número 2 de València haja obert una investigació a Fuset per presumpte fraccionament de contractes per a Expojove i sol·licitara a la Policia que indague sobre possibles vincles entre l'edil, Compromís i quatre empreses.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assenyalat que és "lògic" que després d'una denúncia s'òbriguen investigacions i diligències, encara que ha destacat que es troba en una fase "molt inicial" perquè, que ella sàpia, "encara no hi ha una notificació al regidor".

Així mateix, ha puntualitzat que qui ha interposat la denúncia és "un senyor imputat del PP en el cas Taula per presumpte blanqueig que anava a parar al presumpte finançament il·legal".

"S'HA DE MIRAR CADA CAS"

Pel que fa als fraccionaments de contractes, Oltra ha indicat que "s'ha de mirar cada cas" i ha diferenciat entre un fraccionament per a "donar un contracte a una determinada empresa", que és un "frau", i una altra és una "situació extraordinària" en la qual has de donar un servei.

"Que en un moment donat faces una contractació menor per a cobrir un període un servei essencial que no pots deixar de fer mentre estàs fent la contractació en concurs és una situació extraordinària. Que ho faces per a donar-li-ho a un amic, ací és on està el problema", ha assegurat.

En aquest sentit, ha posat com a exemple la situació de l'Institut Valencià de Finances (IVF) o de la Conselleria d'Igualtat: "Jo arribe a conselleria i els contractes estan tots caducats o a punt de caducar, perquè dos anys abans l'antic govern del PP va decidir que per al que li quedava en el convent no feia contractes".

"Mentre tu fas el contracte major, la contractació pública, i això tarda un determinat temps depenent de la complexitat, has de donar un servei, en el meu cas era netejar les residències i centres de persones majors. No pots tindre sense netejar eixos centres, ni tancar-los ni traure a la gent major. Fas contractacions per a cobrir eixe període, però estàs fent el contracte major, eixa és la diferència", ha explicat.

ECHÁVARRI

D'altra banda, interrogada pel processament per l'anomenat 'cas Comerç' de l'alcalde socialista d'Alacant, Gabriel Echávarri, Oltra ha assegurat que no té "res més que afegir" a les declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig, en les quals optava per "buscar una solució per a Alacant".

Consulta aquí más noticias de València.