Comunitat Valenciana

L'oratge serà "rufolós" i "molt variable" amb sol i pluges disperses i vent moderat

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)
El delegat d'Aemet explica a Moragues l'oratge per a Falles
El delegat d'Aemet explica a Moragues l'oratge per a Falles
Europa Press
El delegat d'Aemet explica a Moragues l'oratge per a Falles

L'oratge aquestes Falles serà "rufolós" i "molt variable" amb alternança de sol i pluges febles i disperses de curta durada i vent moderat, que a partir del dilluns provocarà un descens de temperatures, encara que no es preveu cap episodi de fenomen advers.

Així ho ha explicat aquest dimecres el delegat territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la Comunitat Valenciana, Jorge Tamayo, després de rebre la visita del delegat de Govern central, Juan Carlos Moragues, per a conéixer la previsió meteorològica per a la setmana fallera.

Sobre aquest tema, Tamayo ha explicat que en la nit d'aquest dimecres passarà un front canalitzat per la borrasca Gisele que pot deixar alguna arruixada aïllada acompanyada d'algunes ratxes de vent d'entre 50 i 60 quilòmetres per hora encara que, una vegada passe el front, "donarà pas aquest dijous a un dia més afable".

Amb tot, ha aclarit que "no és una situació de pluges intenses ni persistents", per la qual cosa en la Plantà "els fallers, no s'han de preocupar per l'oratge", els ha tranquil·litzat.

No obstant açò, divendres i dissabte "torna un poc més d'inestabilitat amb pluges disperses" i el "més significatiu" serà el vent, que a partir de diumenge canviarà d'oest a nord i "encara que no serà excessivament fort sí provocarà una baixada de temperatures".

Així, els dies de l'Ofrena no es descarta alguna precipitació aïllada de curta durada i ratxes de vent que es mantindran per a la Cremà i provocaran un descens de les temperatures. Així, la màxima estarà dijous en 21 graus, divendres en 20 graus, dissabte en 18 graus, diumenge en 19 graus i dilluns baixarà fins als 14 graus.

Sobre aquest tema, Tamayo ha explicat que en aquestes dates la variabilitat del temps és "altíssima" pel que "es pot passar molt ràpid de tindre cels assolellats al fet que aparega un núvol que deixe xicotets ruixats i quan passa es torna a un temps assolellat".

Per la seua banda, el delegat del Govern ha aconsellat atés que l'oratge serà "molt canviant", encara que amb "més estones de sol que cels nuvolosos", visitar la pàgina web i el Twitter d'Aemet per a conéixer l'evolució diària meteorològica.

En qualsevol cas, ha destacat que aquestes precipitacions serien amb arruixades de curta durada i, per tant, "el més probable és que la pluja no altere aquestes festes" que són d'"estar molt fora de casa visitant els monuments, les cercaviles, i en els casals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento