Comunitat Valenciana

Mercadona puja un 6% les vendes fins a 22.905 milions i redueix beneficis un 49% després d'invertir 1.088 milions

  • Mercadona va elevar les seues vendes un 6 per cent en 2017, fins als 22.905 milions d'euros, i va registrar un benefici net de 332 milions, la qual cosa suposa una reducció del 49% respecte a l'exercici anterior, després de realitzar una inversió rècord en la seua història de 1.008 milions d'euros per a dur a terme l'estratègia de transformació que va emprendre fa un any.
Juan Roig i membres del Comité de direcció de Mercadona
Juan Roig i membres del Comité de direcció de Mercadona
MERCADONA
Juan Roig i membres del Comité de direcció de Mercadona

Així ho ha donat a conéixer aquest dimarts en roda de premsa el president de la companyia, Juan Roig, qui ha ressaltat que al llarg de 2017 ha creat 5.000 llocs de treball directes, tots ells fixos, i s'han reformat un total de 183 tendes, una xifra que preveu incrementar fins a les 1.626 en els pròxims sis anys.

Per a aconseguir la seua transformació de forma "sostenible", Mercadona ha invertit -amb càrrec als seus recursos propis i sense endeutament- un total de 1.008 milions d'euros, un 47% més que en 2016, un "esforç inversor" que ha permès obrir 29 nous supermercats i fer créixer la seua xarxa fins als 1.627, i reformar altres 183.

A més, la inversió també s'ha destinat a impulsar totes les seccions de frescs, i l'obertura de dos nous Centres de Coinnovació, a Paterna (València) i a la localitat portuguesa de Matosinhos (Porto).

A açò, se sumen els projectes realitzats per a automatitzar els Blocs Logístics i eliminar "sobreesforços" dels treballadors, les obres del Bloc Logístic d'Abrera (Barcelona), les del Bloc Logístic de Vitòria-Gasteiz (Araba/Àlaba), o l'inici de la construcció del Bloc Logístic de Parc Sagunt en la localitat valenciana de Sagunt i del Centre de Procesament de dades en Villadangos del Páramo (León).

A més, Mercadona ha creat 5.000 nous llocs de treball en 2017 que han augmentat la seua plantilla fins a les 84.000 persones, el 64% dones. També el 47% dels llocs directius estan ocupats per dones, ha destacat Roig. Les noves incorporacions tenen un salari mínim net d'entrada d'1.132 euros al mes. La inversió en formació en 2017 ha ascendit a 65 milions d'euros i ha beneficiat 40.560 empleats.

Així mateix, Roig ha explicat que del benefici total generat per Mercadona, un 35% s'ha repartit amb la plantilla (313 milions d'euros) en concepte de prima per objectius; un 25% dels guanys (205 milions) s'ha revertit en la Societat en concepte d'impostos; un 25% (202 milions) s'ha reinvertit en l'empresa com a recursos propis, i el 15% restant s'ha repartit entre els accionistes via dividends.

L'aportació de Mercadona a la creació de riquesa a Espanya representa el 3% de l'ocupació total del país, (545.000 llocs de treball), l'1,7% del PIB (19.500 milions d'euros) i un volum de compres en el mercat nacional de 17.533 milions d'euros que representa el 85% del total de les compres realitzades per la companyia.

PROJECTE A PORTUGAL

El projecte de Mercadona a Portugal ha seguit avançant. A més de l'obertura del Centre de Coinnovació de Matosinhos, s'ha anunciat la construcció del Bloc Logístic de Póvoa de Varzim (Porte) que s'obrirà conjuntament amb els quatre supermercats que Mercadona té previst inaugurar en Grande Porto durant 2019, algun dels quals ja ha iniciat les seues obres.

I en l'apartat de creació d'ocupació, destaca la contractació de més de 120 directius i l'inici de la selecció dels equips per a les quatre primeres tendes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento