Peixets blancs en honor a Gabriel presideixen la mascletà
Peixets blancs en honor a Gabriel presideixen la mascletà EUROPA PRESS

Les falleres majors de València i les seues respectives corts d'honor han portat peixets blancs en les seues mans durant la mascletà d'aquest dimarts -la tretzena del calendari oficial de Falles- amb la finalitat d'expressar el sentit record del món faller al xiquet Gabriel Cruz, així com la solidaritat amb els seus acostats.

Així, Rocío Gil i Daniela Gómez, al costat de la resta d'integrants de les corts d'honor, han assistit a l'espectacle de soroll i color que hui ha oferit la Pirotècnia Crespo d'Alzira portant en les seues mans peixos blancs per a recordar a Gabriel, el xiquet de huit anys el cos sense vida del qual va ser trobat el diumenge en l'interior del maleter del vehicle que conduïa Ana Julia Quezada, parella sentimental del pare del xiquet i detinguda per la seua presumpta implicació en el crim.

D'aquesta forma, la mascletà torna a acollir un senyal de solidaritat de les falleres, després que ahir el dispar estiguera dedicat al treballador mort en un accident en la Pirotècnia Ricardo Caballer. Es va guardar un minut de silenci i la fallera major, en lloc de pronunciar la tradicional frase 'Senyor pirotécnic pot començar la mascletà', va dir: "En memòria de la víctima de l'accident pirotècnic, pot començar la mascletà". També el passat 8 de març les falleres van lluir llaços morats en les seues bandes en ocasió del Dia de la Dona.

D'altra banda, en el balcó de l'Ajuntament de València han estat presentes algunes de les primeres dones que es van incorporar a la Policia Local en 1981. En l'avantsala de la mascletà, l'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha rebut aquestes dones de la primera promoció de Policia Local, 17 representants d'un total de 29 agents que el 3 d'agost de 1981 van ingressar en l'esmentat cos municipal, enfrontant-se a les reticències de part de la societat, que no les va acceptar inicialment.

El primer edil ha manifestat la seua satisfacció "pel fet que la presència femenina en la Policia Local siga cada vegada major, perquè d'eixa manera el cos està molt més d'acord amb la realitat de la ciutat, on hi ha més d'un 50% de dones". "El nostre objectiu és que el percentatge de dones en la Policia siga similar al que hi ha en la societat", ha asseverat.

Seguidament, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i l'intendent general de la Policia Local, José Serrano, han acompanyat fins al balcó aquestes dones, protagonistes del documental estrenat recentment, en el marc de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, en el Centre Esportiu-Cultural La Petxina. L'esmentat audiovisual 'Promoció del 81' narra, en 45 minuts, la incorporació de les dones a la Policia Local de València, on actualment presten servei 211 dones, un 13% del total de la plantilla.

RÈCORD GUINNES

La mascletà ha estat a càrrec de la Pirotècnia Crespo, que ostenta el títol Guinness per la fabricació, muntatge i dispar de la traca més llarga del món. El gerent de la firma, que dispara en la plaça des de 1989, Vicente Rodríguez, ha considerat que ha sigut una de les millors mascletaes que han brindat i ha subratllat en aquest sentit que han utilitzat més material que en altres ocasions, fins un total de 137 quilos.

I això "es nota" en el resultat final, ha declarat, al mateix temps que ha expressat la seua satisfacció per una mascletà en la qual volien "lluir-se" i en la qual ha destacat un llarg final amb un efecte de terratrèmol perllongat.

Consulta aquí más noticias de València.