Roig (Mercadona) diu que segueix "preocupat" per la situació de Catalunya però ja no està "espantat"
Roig (Mercadona) diu que segueix "preocupat" per la situació de Catalunya però ja no està "espantat" MERCADONA

El president de Mercadona, Juan Roig, ha manifestat aquest dimarts que ja no està "espantat" per la situació de Catalunya -"ens hem acostumat", ha admès- encara que ha assenyalat que contínua estant "preocupat". No obstant açò, ha deixat clar que en qüestió de vendes "no s'ha notat res" en la companyia valenciana i que els clients es comporten "igual.

Roig, que s'ha pronunciat en aquests termes en roda de premsa en ser preguntat per la situació catalana, ha assenyalat que Mercadona no ha detectat canvis en el consum "ni per a un costat ni per a un altre, ni les invencions que se conten. No hi ha res".

És més, ha agregat, la companyia "no ha canviat previsions a Catalunya", una regió on, igual que en la resta, estan "més centrats en reformes que en obertures". En tot cas, se'n van a obrir sis tendes, quatre suposen tancament d'altres similars, de manera que hi haurà dos obertures netes.

En la seua opinió, "la societat civil ha triat els polítics, sé que és un treball difícil, -ha remarcat-, però per a això hem triat els polítics, que són els que han de solucionar el problema entre Catalunya i li resta d'Espanya", ha sentenciat.

PENSIONS

També en les pensions, un altre punt sobre el qual se li ha preguntat, Roig ha apuntat que per a donar resposta al problema de les pensions "estan els polítics". El president de Mercadona, que ha subratllat que aquest és un debat "molt important" i que "a la gent que ha estat treballant tota la vida cal donar-li la seguretat i tothom sap que estem envellint, hi ha més gent cobrant les pensions però per a això estan els polítics".

D'altra banda, preguntat sobre si estaria disposat a liderar la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) o el nou Consell Empresarial per a la Competitivitat (CEC) que es vol instaurar, Juan Roig ha sigut taxatiu: "Liderar la CEOE no, el CEC tampoc, jo lidere Mercadona i ja tinc bastant", ha sentenciat.

Consulta aquí más noticias de València.