Comunitat Valenciana

Fiscalia demana processar a l'alcalde d'Alacant per l'acomiadament de la cunyada del portaveu municipal del PP

  • La Fiscalia demana processar a l'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, en considerar que existeixen indicis de delicte de prevaricació en l'acomiadament de la cunyada de Luis Barcala, portaveu del PP municipal, del cárrec que ocupava com a interina en la Regidoria de Cultura i que els populars van denunciar en el seu moment en considerar que se li va cessar com represàlia a la denúncia que havien posat pel cas Comerç.
Echávarri en imatge d'arxiu
Echávarri en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Echávarri en imatge d'arxiu

El ministeri públic, en l'escrit que presentarà el Jutjat d'Instrucció 2, que investiga el cas, demana que no s'arxive la causa oberta a l'alcalde d'Alacant i que es dicte interlocutòria de procediment abreujat -de processament-, fase prèvia a l'obertura de juí oral.

Echávarri acaba de ser processat per una altra causa, el cas Comerç, en el qual s'ha investigat un presumpte fraccionament de contractes en la regidoria que ell va dirigir.

Per contra, el ministeri públic sí sol·licitarà el sobreseïment de les actuacions sobre el regidor de Recursos Humans, Carlos Giménez, que també figura com a investigat en la causa per l'acomiadament de la treballadora municipal familiar de Barcala.

El passat 11 de desembre la defensa de l'alcalde va presentar un escrit en el jutjat instructor en el qual sol·licitava l'arxiu de la causa en entendre que no existia prevaricació ni perjuí per a la treballadora i que el seu cessament va estar justificat. La Fiscalia s'oposa a eixe arxiu en considerar que sí existeixen indicis de delicte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento