Comunitat Valenciana

Sis projectes competeixen per a dissenyar l'Espai Sanitari de Campanar

  • Un jurat d'experts ha triat cinc de les propostes, i una altra ha sigut seleccionada per votació popular.
  • L'antic Hospital La Fe acollirà centres sanitaris de diverses branques, que es faran per fases.
  • El centre de salut i el d'especialitats, que seran els primers, no han entrat en el concurs.
  • La proposta que guanye rebrà 100.000 euros com a avançament per a la redacció del pla Definitiu.
Hospital antigua La Fe En Campanar
Hospital antigua La Fe En Campanar
Europa Press
Hospital antigua La Fe En Campanar

Sis projectes han passat a la final per a dissenyar el nou complex sanitari que s'alçarà en els terrenys de l'antic Hospital La Fe en el barri valencià de Campanar. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, va participar aquest dilluns, com a presidenta del jurat, en l'elecció de cinc dels sis projectes finalistes del concurs d'idees per a dur a terme la segona fase del nou Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch.

La ciutadania ha escollit el sisé projecte finalista pel sistema de votació popular a través de les urnes instal·lades des del 30 de gener fins al passat 28 de febrer tant en l'antic hospital de Campanar com en l'edifici de la Fe de Malilla.

Els membres del jurat –del que formen part responsables de la Conselleria, la gerent del departament de salut i arquitectes designats pel Col·legi Oficial, l'Escola Superior d'Arquitectura i l'Associació de Veïns del Barri de Campanar– van donar a conèixer aquest dilluns els cinc millors projectes, escollits entre les 14 propostes presentades per estudis d'arquitectura i enginyeria al concurs d'idees.

Projectes finalistes

Els finalistes triats en aquesta primera fase han sigut els projectes de Roberto Santatecla Fayos, en representació de la UTE Santatecla-Carratalá Arquitectes Complex Sanitari Ernest Lluch de Campanar; Ignacio Carbonell Cantí; Benjamí Drossart i Francisco Ángel Valent Alonso; Lourdes García Sogoy & Associats Arquitectura, Urbanisme i Infraestructures S.L.P., i Javier Poveda Sánchez.

D'altra banda, mitjançant votació popular ha sigut seleccionat el projecte de Javier Codellat González, Tècnica i Projectes SA (TYPSA). Els criteris que ha tingut en compte el jurat per a determinar les propostes guanyadores s'han centrat en el valor conceptual arquitectònic quant a l'organització dels edificis, la relació funcional entre ells i la seua articulació pel que fa als espais exteriors, entre uns altres.

Els sis finalistes van a rebre una dotació de 20.000 euros per a continuar amb els seus treballs i poder desenvolupar la idea. De totes elles, es triarà la guanyadora que es portarà 100.000 euros com a avançament per a la redacció del pla director d'infraestructures i pla urbanístic dels nous serveis assistencials de l'antic hospital La Fe de Campanar, valorat en 400.000 euros.

Segona etapa

Els guanyadors d'aquesta primera fase entren en la segona etapa del concurs que contempla el disseny interior de cadascun dels edificis projectats, l'ampliació del soterrani d'aparcament, així com la urbanització de les àrees exteriors de servei de cadascuna de les construccions i del parc de la salut. Per a elaborar aquests projectes, els finalistes tenen ara de termini fins al pròxim 12 de juny per a presentar les maquetes amb els seus projectes i els panells explicatius dels mateixos.

El jurat escollirà finalment la proposta guanyadora. Els 14 projectes presentats arrepleguen l'organització arquitectònica d'un hospital de mitjana i llarga estada, quatre hospitals de dia per a salut mental i altres instal·lacions com un centre de trobada de pacients de salut mental, un centre d'estudis i investigació en salut i gènere, una escola de salut, una casa del pacient o ampliació de l'aparcament subterrani. Així mateix contempla un parc urbà que connectarà totes les àrees.

Més dotacions en el barri 

Els primers centres projectats, un de salut i un altre d'especialitats, no entren en aquest concurs, ja que els tràmits estan en marxa. Amb ells, els veïns disposaran de consultes d'especialitats, rehabilitació, salut sexual, salut mental, radiologia, endoscòpies...

Mostrar comentarios

Códigos Descuento