Comunitat Valenciana

Tres dies de dol a Olocau i un a Paterna per la mort d'un treballador en l'accident en la pirotècnia Ricasa

  • La localitat valenciana d'Olocau ha anunciat que decreta tres dies de dol oficial per la mort d'un treballador de 41 anys aquest dilluns en una explosió registrada en una caseta aïllada en la pirotècnia Ricardo Caballer en aquest municipi, segons ha explicat l'alcalde, Antonio Ropero. Paterna (València), on residia el mort, ha decretat també un dia de dol.
Imatge de la pirotècnia Ricardo Caballer en la qual s'ha produït l'accident
Imatge de la pirotècnia Ricardo Caballer en la qual s'ha produït l'accident
EUROPA PRESS
Imatge de la pirotècnia Ricardo Caballer en la qual s'ha produït l'accident

El primer edil d'Olocau, en declaracions als mitjans, ha donat el seu condol a la família i especialment a l'esposa de la víctima, abans d'anunciar que el consistori celebrarà a les 16.00 hores un ple per a decretar tres dies de dol oficial.

"Crec que que cal continuar cap a avant però la veritat és que és un dia molt trist", ha lamentat Ropero. Preguntat per l'explosió, ha assenyalat que hi ha una investigació en curs i "els responsables ho avaluaran".

Així mateix, ha assegurat que les mesures de seguretat d'aquesta pirotècnica "són les millors del món" i ha explicat que "el divendres van estar passant una inspecció". "Però els accidents, per desgràcia succeeixen en la pirotècnia. No ens agraden a ningú, però cal ser valents i continuar amb el que sabeu que significa per als valencians la pólvora", ha agregat.

L'alcalde ha explicat que una psicòloga de la Mancomunitat s'ha traslladat a la localitat "per a ajudar els treballadors i Ricardo (Caballer) i la família". "És una família que ha estat vinculada a la pólvora des de fa més de cent anys. És difícil contar amb paraules el que la família de la pirotècnia i tots en aquest moment sentim", ha manifestat.

"EL MÓN DE LA PIROTÈCNIA ESTÀ MOLT TRIST"

En la mateixa línia s'ha pronunciat el també pirotècnic Vicente Caballer, familiar de Ricardo, que ha acudit a les instal·lacions després de l'accident: "En el món de la pirotècnia, és quan passen aquestes coses quan tots els pirotècnics ens unim. Estem tots al costat dels companys i sobretot amb la família d'aquest pobre home que ha mort", ha remarcat.

"En el món de la pirotècnia, tots estem units i lamentem moltíssim aquestes coses. El món de la pirotècnia hui està molt trist", ha insistit.

L'Ajuntament de Paterna ha posat a la disposició de la família ajuda psicològica. L'alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo, ha mostrat el seu "més sincer condol a familiars i amics".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento