La mascletà que fa dotze de les Falles de 2018, oferida per la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Beniel (Múrcia), ha començat un poc després de les 14.00 hores ja que en eixe moment s'ha guardat un minut de silenci, tant en el balcó principal de l'Ajuntament com en la resta de la plaça en memòria de l'empleat de Ricasa que ha mort.

Així mateix, i també en senyal de duel el dispar no ha estat precedit de la música que cada jornada sona minuts abans.

El minut de silenci ha conclòs amb aplaudiments i amb les paraules "Descanse en pau". Després d'açò, la Fallera Major ha donat l'orde per a iniciar la mascletà al·ludint també al sinistre en l'empresa de Ricardo Caballer. Així, en lloc de pronunciar la tradicional frase 'Senyor pirotécnic pot començar la mascletà', Rocío Gil ha dit: "En memòria de la víctima de l'accident pirotècnic, pot començar la mascletà".

Moments abans de la mascletà, el primer edil ha expressat les "condolences de l'Ajuntament, del món faller i del món pirotècnic" pel sinistre que ha costat la vida a un treballador de Ricasa. "Ha sigut greu i lamentable", ha indicat Ribó, que ha destacat que l'accident ha coincidit amb la setmana en la qual arranquen els dies grans de les Falles d'enguany.

L'alcalde ha recordat que la pirotècnia Ricardo Caballer serà l'encarregada de disparar la mascletà del pròxim dijous, 15 de març, dins del calendari oficial de les festes falleres de 2018, així com la de liderar, també a la Plaça de l'Ajuntament de València, L'Alba dels Falles amb la qual es donarà la benvinguda a la plantà dels monuments fallers.

"És una empresa que va a disparar aquesta setmana, amb la qual l'Ajuntament i el món faller mantenen una relació molt llarga i molt amable. Un succés com aquest impacta moltíssim", ha dit Joan Ribó, que ha traslladat el condol a Ricasa.

Igualment, Leo Ferrández, gerent de la Pirotècnia Hermanos Ferrández, ha expressat després de la mascletà que la seua firma ha oferit aquest dilluns aquest dispar tenint en compte el succés registrat en l'empresa de Ricardo Caballer.

"DESPEDIR-HO AMB EL SEU OFICI"

"És un dia trist. Per desgràcia aquestes coses passen i el mínim que podem fer, com a companys, és traslladar ànim i dedicar la mascletà al mort per a despedir-ho amb el seu ofici", ha asseverat Ferrández, que ha traslladat el condol als seus familiars.

El pirotècnic ha explicat que el dispar, que ha comptat amb 110 quilograms de material, ha transcorregut "tal com estava previst" i que ha sigut "directament digital", recorrent els dos frontals de la Plaça de l'Ajuntament, tant davant l'edifici consistorial com davant el de Correus, "amb diferents efectes digitals".

Consulta aquí más noticias de València.