Echávarri deixarà l'Alcaldia només si aconsegueix que Eva Montesinos siga investida alcaldessa de la ciutat
Echávarri deixarà l'Alcaldia només si aconsegueix que Eva Montesinos siga investida alcaldessa de la ciutat EUROPA PRESS

El primer edil, processat en el cas Comerç per un presumpte fraccionament de contractes, ha sostingut que si no existeixen eixos 15 vots continuarà en el càrrec perquè, en cas contrari, suposaria deixar l'Alcaldia en mans del PP, "un partit podrit i corrupte".

"No se'n van a reeditar tripartits ni se'n van a reeditar fracassos", ha advertit i ha insistit: "Quinze vots únicament i exclusivament perquè Eva siga alcaldessa. Sense cap condició. En cas que eixe dia i només eixe dia, no hi haja 15 vots continuaré com a alcalde fins al final del mandat", ha apuntat. "Sense condicions prèvies, perquè no anem a reeditar tripartits ni condicions que no han funcionat en la ciutat d'Alacant", ha seguit.

Així ha indicat que des de hui mateix s'obrin negociacions, "liderades des d'Alacant", amb tots els grups "sense condicions prèvies" per a investir a Montesinos. "Sempre havia dit que no seria un obstacle per a la ciutat d'Alacant", ha mantingut en una compareixença de premsa celebrada en la Sala de Premsa de l'Ajuntament i sense preguntes.

Echávarri ha dit que divendres passat va mantindre una trobada amb el secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz, a qui va traslladar la seua decisió "personal" i ha qui ha agraït la seua comprensió i "suport". A més, ha revelat que també va informar del seu posicionament al president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig.

El també encara secretari local del PSPV ha recordat que els estatuts del partit socialista estableixen que el "pas arrere" s'ha de donar per un processament quan es comunica l'obertura de juí oral, que calcula que serà en "un mes o mes i mig", que és el temps que s'ha fixat per a aconseguir l'acord.

En el cas d'arribar eixe dia i no tindre els 15 vots, no dimitirà. "Encara està per resoldre un recurs en l'Audiència i eventuals recursos a la interlocutòria d'obertura, però un mes o un mes i mig. Si eixe dia hi ha 15 vots garantits, farem un pas arrere", ha reiterat.

Consulta aquí más noticias de Alacant.