Comunitat Valenciana

Aprovat el nou conveni col·lectiu de l'EMT de València fins el 2019

  • El Consell d'Administració de l'EMT ha aprovat aquest dilluns amb els vots a favor de Compromís, PSPV i València en Comú el nou conveni col·lectiu que regularà la relació laboral en l'empresa fins el 2019 i que reconeix una pujada salarial de l'1,5 per cent en 2017 i assegura les pujades que marquen els pressupostos generals per a 2018 i 2019.
Autobús EMT
Autobús EMT
EMT - Archivo
Autobús EMT

El PP, que no ha assistit al Consell, ha delegat el vot en Ciutadans i els dos s'han abstingut respecte a l'acord, segons han informat fonts municipals.

El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha recordat que aquest acord significa el primer conveni firmat en l'EMT des de l'any 2012 quan, "amb l'amenaça d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), es va arribar a un acord que va suposar una baixada salarial molt important per al personal de l'empresa". "Amb aquest acord es recuperen els drets perduts en eixe moment amb el govern del Partit Popular", ha afirmat.

A més, ha felicitat tant a la direcció d'empresa com als representants sindicals per aquest acord que "ha de servir per a millorar el funcionament de l'empresa municipal de transports". "Vull agrair a la direcció d'empresa i al personal de l'EMT el seu esforç en aquesta negociació", ha destacat.

Aquest nou conveni aclareix el règim retributiu i es recopila en un sol text la normativa aplicable en matèria laboral en l'EMT amb articles que, en alguns casos fins i tot, venien de l'època franquista, de l'any 1944. També s'inclou un sistema d'accés públic i de carrera professional que compleix amb els requisits legals d'igualtat, mèrit i capacitat, segons les mateixes fonts.

També es milloren les condicions de treball de conductors, com per exemple el compromís d'assegurar un descans mínim per trajecte i un nou sistema de vacances, entre d'altres.

UN NOU CONVENI DESPRÉS DE 18 MESOS DE NEGOCIACIÓ

La ratificació del Conveni arriba després que els treballadors de l'empresa municipal ratificaren l'acord firmat per la majoria dels membres de la Comissió Negociadora després d'una llarga negociació que va començar al setembre del 2016.

Posteriorment, el servei de personal de l'Ajuntament de València va redactar un informe on s'aclaria la redacció d'alguns punts de tres articles sense modificar el fons i ara ha sigut ratificat pel Consell.

"Hui és un dia històric, els treballadors i per fi recuperen els drets laborals retallats pels anteriors gestors municipals en 2012 amb l'excusa de la crisi econòmica", ha assenyalat Grezzi.

Així mateix, ha destacat que amb aquest acord el personal de l'EMT tindrà un nou text on estaran arreplegats "tots els drets adquirits al llarg dels anys i es crea un marc jurídic que donarà l'estabilitat laboral que necessiten els treballadors", ha explicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento