Comunitat Valenciana

El 'Bus de la Llengua' recorrerà València durant la setmana fallera

  • La iniciativa forma part de la campanya 'Sempre teua. La teua llengua', de la Conselleria d'Educació i Cultura.
  • L'autobús tornarà a la ciutat de València a l'octubre amb l'objectiu de realitzar tallers educatius.
Imatge del Bus de la Llengua davant l'Ajuntament de València
Imatge del Bus de la Llengua davant l'Ajuntament de València
TWITTER AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Imatge del Bus de la Llengua davant l'Ajuntament de València

El 'Bus de la Llengua' recorrerà la ciutat de València durant la setmana fallera per a "normalitzar i dignificar l'ús del valencià". Així ho ha destacat el regidor de Govern Interior en l'Ajuntament de la capital valenciana, Sergi Campillo, que ha donat aquest dilluns la benvinguda al vehicle al costat del director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya 'Sempre teua. La teua llengua' que impulsa la Conselleria d'Educació i Cultura per a fomentar l'ús del valencià. La campanya té per objectiu la promoció social del valencià i es fonamenta en els principis de la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a l'assoliment de l'equitat lingüística, ha indicat l'Ajuntament en un comunicat.

L'autobús, que ha arribat aquest dilluns a la porta principal de l'Ajuntament de València, recorrerà des d'aquesta jornada i fins a diumenge que ve, 18 de març, diversos carrers de la ciutat amb eixa fi.

Campillo ha ressaltat que des de 2015 l'Ajuntament de València "està promocionant amb normalitat" l'ús del valencià, una llengua que "estava molt amagada en aquesta institució". Així mateix, ha destacat "el caràcter obert de la ciutat de València" i ha precisat que aquesta és la ciutat que "precisament, dóna nom a la nostra llengua, el valencià".

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha explicat que després d'aquesta setmana l'autobús tornarà a València a l'octubre amb l'objectiu de realitzar tallers educatius, i ampliar la seua presència també en les zones de centres comercials.

Aquest dilluns el 'Bus de la Llengua' ha discorregut per la Plaça de l'Ajuntament, l'avinguda del Marqués de Sotelo, els carrers Xàtiva i Guillem de Castro -amb parada al costat dels Jardins de l'Hospital-, Blanqueries, Torres de Serrans, carrer del Pintor López, Glorieta i carrer Colón.

Al llarg dels pròxims dies, el vehicle recorrerà punts diversos de la ciutat, des de l'avinguda de Tres Creus fins a l'Albereda, i des de les Grans Vies fins a Primado Reig, entre d'altres, ha avançat l'Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento