Comunitat Valenciana

El PSPV presentarà mocions en els Ajuntaments per a exigir a Montoro que "complisca" i permeta gastar el seu superàvit

  • El PSPV presentarà mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a exigir al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que "complisca" amb el seu compromís i aprove ja el Decret que permeta als consistoris gastar el superàvit i que es flexibilitze així mateix la regla de despesa per a "millorar la vida de la gent".
Roda de premsa de Rodríguez i Bielsa
Roda de premsa de Rodríguez i Bielsa
PSPV
Roda de premsa de Rodríguez i Bielsa

Així, ho han anunciat el portaveu del PSPV-PSOE, Jorge Rodríguez, i el secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial del partit, Carlos Fernández Bielsa, en roda de premsa en la qual han anunciat que després de la Pasqua celebraran a més una jornada municipalista per a defendre aquesta autonomia local.

Sobre aquest tema, Rodríguez ha recalcat que Montoro ha de "complir l'acord al que va arribar amb el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, i permeta als ajuntaments

que "han fet els deures exercir la seua autonomia municipal".

Rodríguez ha explicat que l'1 de març era el termini per a fer les liquidacions de pressupost dels ajuntaments i, per tant, "necessitem ja la regulació que ens permeta decidir a què destinem el superàvit". "És just que aquells consistoris que hem complit amb les nostres funcions tinguem capacitat de decidir on invertim els recursos econòmics municipals", ha indicat.

Així mateix, ha destacat que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, "sempre" ha defès aquesta autonomia municipal i de fet ha comentat que si hi ha alguna cosa que li caracteritza és "el seu marcat esperit municipalista, teixint des del primer moment una aliança entre el municipalisme i la Generalitat".

Sobre aquest tema, ha recordat que "després de molts anys de paràlisis del PP", el Govern valencià va dotar de recursos econòmics al Fons de Cooperació Municipal, amb 40 milions d'euros. Rodríguez ha destacat que si la Diputació d'Alacant se suma com ja ho han fet la de València i Castelló "es podrà destinar 80 milions d'euros que millorarien el finançament local".

"És decisiu per a l'autonomia municipal perquè una institució no té autonomia si no té recursos econòmics per a poder dur a terme les seues polítiques", ha subratllat.

MOCIONS EN TOTS ELS AJUNTAMENTS

Per açò, el secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial del PSPV-PSOE ha anunciat que es presentaran mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a exigir a Montoro, que complisca de "manera urgent" amb la seua promesa.

Bielsa ha recordat que els ajuntaments han estalviat 396 milions d'euros "enfront de l'endeutament d'altres administracions públiques com és el cas de l'Estat que ha augmentat el seu endeutament en aquest últim any en 9.226 milions d'euros o les autonomies que també han augmentat en 2.065 milions".

Així, ha recalcat que ha d'aprovar-se aquest decret perquè "els ajuntaments puguen destinar el seu superàvit a polítiques socials, a crear ocupació i a aquelles qüestions que dins de l'autonomia local necessiten". En aquesta línia també s'ha referit a flexibilitzar la

regla de despesa "per a poder millorar la vida de la gent".

Així mateix, ha explicat que aquesta jornada municipalista servirà per a defendre l'autonomia local i aquelles mesures que s'han engegat en aquest sentit, com el Fons de Cooperació Local.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento