Comunitat Valenciana

Puig avança que Echávarri no optarà a la reelecció com a secretari local del PSPV

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha confirmat públicament aquest dilluns que l'actual secretari local i alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, no es presentarà a la reelecció com a secretari local del PSPV, en l'assemblea per a açò convocada per al pròxim 24 de març en la Universitat d'Alacant.
Ximo Puig atén als mitjans a Alacant aquest dilluns
Ximo Puig atén als mitjans a Alacant aquest dilluns
Europa Press
Ximo Puig atén als mitjans a Alacant aquest dilluns

A més, ha assenyalat que a l'Ajuntament d'Alacant existeix una "crisi política" que s'ha d'afrontar perquè els ciutadans "mereixen tindre un govern sòlid, de progrés i capaç de connectar amb la Generalitat", i s'ha mostrat convençut que Echávarri posarà "per damunt de qualsevol altra cosa l'interés general de la ciutadania d'Alacant" i prendrà les decisions que corresponguen per a açò.

Puig s'ha pronunciat així en ser preguntat a Alacant per la situació generada després de la confirmació del processament de Gabriel Echávarri i dos dels seus assessors a l'Ajuntament en relació al suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç. Sobre aquest cas, el cap del Consell ha assenyalat que, per alló que coneix, "de moment, no hi ha corrupció", si bé ha admès que podria haver-hi "pràctiques no correctes".

En aquest sentit, en relació amb la situació a l'Ajuntament d'Alacant, el líder dels socialistes valencians ha sostingut que existeixen dos itineraris: un per a "l'estabilitat i el bon govern" de la ciutat i, el segon, "que es faça cas al que van dir els ciutadans, que no volien al PP" en el govern municipal en els passats comicis.

"Estem en un procés de resolució d'una crisi política, que en qualsevol país democràtic del nostre entorn succeeix, que a més, no afecta la corrupció i que el que és lamentable és que es plantege en aquests termes", ha sostingut.

Qüestionat pels estatuts del PSOE, que fixen l'obertura de juí oral com a línia roja per a deixar els càrrecs, el secretari dels socialistes valencians ha expressat el seu respecte cap a eixes normes i ha afegit: "És obvi que açò és una crisi política que, més enllà dels estatuts i de la qüestió judicial, cal atendre des de la política. Cal buscar la solució millor per a la ciutat i els ciutadans d'Alacant", ha mantingut.

Puig ha assenyalat, així, que "sempre" vigilarà "per l'interés general dels ciutadans d'Alacant", que és "una part fonamental de la Comunitat Valenciana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento