Comunitat Valenciana

Sagredo acusa Oltra de "deslleialtat institucional" i d'"incapacitat política"

  • L'alcalde de Paterna (València), el socialista Juan Antonio Sagredo, ha acusat aquest divendres la portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, de "deslleialtat institucional" i d'"incapacitat política" en relació amb el centre de menors la instal·lació del qual a Montecañada l'ajuntament ha frenat amb els vots socialistes, de PP i de Cs.

"El que ha de pesar sobre la consciència de la conselleria és la seua deslleialtat institucional i la seua incapacitat política per a traçar una estratègia que evite que aquest tema en el futur es trasllade a la societat en negatiu", ha replicat Sagredo en un comunicat en contestació a Oltra, qui ha carregat contra l'Ajuntament de Paterna, a qui ha acusat de mantindre una actitud "absolutament insolidària i qüestionable" i de "estar fora d'una societat democràtica", pel rebuig.

Segons ha assenyalat la vicepresidenta en roda de premsa, "tancar-los la porta als més vulnerables és una mostra d'una societat incivilitzada i de la llei de la selva. Ens anem a Dickens amb aquestes actituds" i ha qualificat la decisió de "barbaritat" i "inexplicable" en forces polítiques que recolzen "el Botànic o el Batán" (el PSPV governa Paterna amb Compromís) i per les altres forces polítiques.

No obstant açò, Sagredo ha apuntat a Oltra en subratllar que aquest "mateix problema ha ocorregut exactament igual a Llíria, Buñol, Sueca, l'Eliana. Alguna responsabilitat tindrà també la conselleria" i ha advertit que no pensa permetre "que s'insulte als veïns de Paterna".

"L'ocorregut ací ha de servir com a exemple perquè canvien la forma en la qual es gestiona la implantació dels seus projectes. I no cal confondre la discreció amb que s'oculte a l'Ajuntament i a la ciutadania un assumpte tan important", ha indicat el primer edil, qui s'ha mostrat "absolutament tranquil" sobre les mesures legals anunciades per la consellera.

D'altra banda, en un altre comunicat, l'equip de govern municipal ha advertit el grup de Compromís que si concedeix llicències i prevarica "serà expulsat del Govern de Paterna". Així ho ha indicat davant la possibilitat que l'edil d'Urbanisme, Carles Martí, de Compromís per Paterna, puga desobeir l'acord plenari pel qual se suspèn la concessió de llicències d'usos assistencials en la localitat.

Si incorre "en prevaricació, donant llicències sense poder fer-ho, serà expulsat de l'actual govern" del consistori, format per Compromís i PSPV. Des de l'equip de govern destaquen que "si realment miren pels interessos de Paterna, impulsaran els altres dos acords aprovats en la moció, és a dir, el de realitzar un estudi urbanístic i articular un procés de participació, que en menys de tres mesos, podria estar solucionat".

"No se'n va a permetre que Compromís actue al marge de la llei. Lamentem que puguen utilitzar el mateix mètode que en el seu moment va fer el PP de Paterna, la prevaricació", han dit, i han recordat que la suspensió de llicències "s'aplica a tot el terme municipal i arriba després de l'alarma social que va despertar en el seu moment la instal·lació d'un tanatori en el barri de Santa Rita i que s'ha tornat a despertar en el barri de Montecañada davant la possible instal·lació d'un centre de menors i en el barri d'Alborgí per la instal·lació d'un centre de discapacitats psíquics i drogodependents".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento