Comunitat Valenciana

El PP demana a Echávarri que dimitisca o que Ximo Puig i Pedro Sánchez "prenguen cartes en l'assumpte"

  • El portaveu del PP en l'Ajuntament d'Alacant, Luis Barcala, ha reclamat aquest divendres la dimissió de l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri i ha exigit al secretari general del PSPV, Ximo Puig, o en defecte d'açò, al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que, en cas que el primer edil no cesse voluntàriament, li l'exigisquen i "prenguen cartes en l'assumpte".
Luis Barcala mostra l'acte
Luis Barcala mostra l'acte
EUROPA PRESS
Luis Barcala mostra l'acte

Barcala s'ha referit en aquests termes, en atenció als mitjans, a la interlocutòria que confirma el processament d'Echávarri i dos assessors per l'anomenat cas Comerç, sobre un suposat fraccionament de contractes en eixa Regidoria quan Echávarri estava al capdavant.

El representant 'popular' ha sostingut que el PP, com a acusació particular, formularà escrit d'acusació i, per tant, la situació de l'alcalde és "un viatge que no té tornada". "S'asseurà en la banqueta", ha advertit.

"La situació és irreversible i insostenible", ha precisat Barcala que ha mantingut que ho estableixen els estatuts del partit socialista i el codi ètic. "Haurà de donar compliment", ha assenyalat perquè eixa és "la seua línia roja". I si no dimiteix "immediatament", el portaveu del PP ha apel·lat a Ximo Puig, "i li l'exigim com a secretari del PSPV, no mire per a un altre costat", perquè trasllade "la imprescindible necessitat que dimitisca".

Segons el parer de Barcala, el PSPV no pot "sostindre-li", mentre que al grup municipal li ha demanat que "no siga còmplice" que Gabriel Echávarri "s'amarre a la butaca com ho va a fer".

Finalment, ha precisat que "si cap d'ells fera res, evidentment per elevació haurà de ser el secretari general del PSOE, qui no pot escudar-se en cap càrrec institucional, el que haja de prendre cartes en l'assumpte i el que diga a tots els espanyols si el partit socialista empara al principal alcalde de la província en aquesta situació processal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento