Oltra sobre el 8M: "Ara no hi ha cap dirigent que no es definisca com a feminista, excepte Bonig"
Oltra sobre el 8M: "Ara no hi ha cap dirigent que no es definisca com a feminista, excepte Bonig" GVA

Oltra, que s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per la seua valoració de la jornada de vaga feminista i manifestacions, ha indicat que va ser un "fet històric que canvia el món; les dones vam demostrar que si parem es para al món, però en aquest moment estem fent avançar el món", ha defès.

Així mateix, ha destacat que s'ha posat en el focus la necessitat que a hores d'ara, al segle XXI, la igualtat entre homes i dones "comence a ser un fet", més enllà de les lleis, i que siga "real i palpable".

Així, ha advocat per que es trenquen els sostres de cristall en determinats àmbits i per que s'acaben les fotos únicament d'homes quan es parle de poder econòmic. "Miren si hem provocat un canvi, que és que ara no hi ha ningú en política que no es definisca com a feminista", ha dit, excepte "una persona, que és Isabel Bonig". "Fora d'ella, fins a Andrea Levy ha dit hui que el PP és feminista i Rajoy portava ahir un llaç morat", ha postil·lat.

"No hi ha cap dirigent en el món que no vullga que li caiga la cara de vergonya, amb l'excepció de Bonig que se situa en la prehistòria, que no es definisca com a feminista, i això és importantíssim", ha recalcat la portaveu del Consell, qui s'ha congratulat que "per fi, s'ha instal·lat la idea que el feminisme" vol la igualtat entre homes i dones i qualsevol demòcrata que crea en els drets humans ha d'estar en eixe àmbit.

"HISTÒRICA"

Així mateix, s'ha congratulat per que s'haja posat en l'agenda pública els temes d'igualtat. "Es parla d'això i la gent no està disposada al fet que no siguen una realitat aquestes polítiques". Per açò, ha qualificat d'"històrica" la jornada, amb manifestacions que "van desbordar" totes les ciutats, fins al punt que en la València, en la qual va participar el Consell, es van quedar bloquejats i van arribar a la Plaça de la Verge on acabava fent una volta per un altre carrer.

Preguntada per si a més servirà per a l'adopció de mesures concretes, ha subratllat que el Consell no ha deixat de fer-ho en la legislatura, però ha recordat que les que afecten el mercat laboral són competència del Govern central. "En la part que ens toca despleguem totes les mesures d'igualtat, però la legislació correspon al Congrés. Esperem que es millore ja que s'han posat un llaç morat, a veure si també es posen unes ulleres moradetes i comencen a legislar en aquest sentit", ha reclamat.

Consulta aquí más noticias de València.