Marzà afirma que no comparteix la decisió de portar al TC el decret llei de plurilingüisme però que està "molt tranquil"
Marzà afirma que no comparteix la decisió de portar al TC el decret llei de plurilingüisme però que està "molt tranquil" EUROPA PRESS - Archivo

Marzà, després de presentar el bus de la campanya 'Sempre teua. La teua llengua', s'ha referit així a la decisió de l'alt tribunal valencià de plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat enfront del decret llei 3/2017 pel qual s'adopten mesures urgents per a l'aplicació, durant el curs 2017-2018, dels projectes lingüístics en els centres educatius.

La Secció Quarta del Contenciós Administratiu ha adoptat aquesta decisió en entendre que la norma "no fa sinó mantindre el model lingüístic sobre l'ús del valencià en els ensenyaments no universitaris arreplegat en el decret 9/2017 que havia sigut suspès per l'alt tribunal mesos abans".

No obstant açò, Marzà ha recordat que aquest decret està "derogat" i ara hi ha una nova norma, la Llei de Plurilingüisme, que es va aprovar per "majoria més que àmplia per les Corts". A més, ha recalcat que "des del primer moment" Educació ha complit amb les resolucions del TSJCV i "bona mostra d'açò és que el mateix decret llei incorporava el sentit" del que havia dit la sala.

Al mateix temps ha destacat que amb la norma ja derogada es "garantia l'inici de curs amb normalitat, com així va ser, i per a açò es necessitava un decret llei perquè es necessitava amb urgència garantir eixa inici de curs amb normalitat".

No obstant açò, ha assenyalat que "ara que hi ha damunt de la taula" la Llei de Plurilingüisme que servirà per a "arribar al conjunt de la ciutadania perquè millore l'aprenentatge de les tres llengües, que és el que volem i que és el que sempre hem dit". "L'objectiu és l'important: que aprenguen el valencià, el castellà i l'anglés".

De fet, ha recalcat que aquest Govern és el que "més ha fet" perquè aprenguen les tres llengües i per a açò estan "treballant en la formació del professorat, amb els auxiliars de conversa per als xiquets, i a la ciutadania perquè aprenguen idiomes en les escoles oficials d'idiomes".

Marzà ha recalcat que aquest objectiu està completament "aconseguit" i ha recalcat que "el conjunt" del Consell està "completament conscienciat". "Estem molt contents de seguir treballant en eixe sentit", ha postil·lat.

Per tot açò, ha reiterat que el Consell està "tranquil" perquè aquesta decisió del TSJCV "no té cap afectació" en el dia a dia dels centres ni per als ciutadans.

Consulta aquí más noticias de València.