CCOO PV i UGT-PV celebren la "contraofensiva" aconseguida i insisteixen que la vaga total haguera sigut un "excés"
CCOO PV i UGT-PV celebren la "contraofensiva" aconseguida i insisteixen que la vaga total haguera sigut un "excés" CCOO PV

Tant ell com el secretari general de Comissions, Arturo León, han destacat aquest divendres la "immensa" participació de la vaga i els actes reivindicatius, piquets i manifestacions d'aquest Dia de la Dona. Han valorat el 8M a preguntes dels periodistes en el Palau de la Generalitat Valenciana, després de presentar les seues esmenes a la Llei de Responsabilitat Social, que també tindrà en compte la bretxa salarial.

Preguntats per si, davant la resposta dels valencians, haguera sigut convenient convocar una vaga d'un dia sencer i no parades de dos hores, tots dos han coincidit que no era necessari i que "es demostra" amb el resultat.

El secretari d'UGT-PV ha recordat que precisament van acordar dos hores per a evitar que la vaga perjudicara els treballadors que tenen contractes temporals i parcials, "la majoria dones". "Assumir 24 hores era un compromís innecessari per a elles", ha recalcat, a més de "posar en risc a les dones". Per tant, Sáez ha advertit que "fer demagògia amb la vaga és lamentable".

En la mateixa línia, el secretari de CCOO PV ha assegurat que l'elevada adhesió a les parades parcials va permetre que aquest 8 de Març tinguera "una visibilitat i projecció enorme". També ha permès, en la seua opinió, "fer un treball de conscienciació en el teixit empresarial valencià".

León ha defès que l'èxit de la vaga va quedar plasmat en la manifestació multitudinària de la vesprada: "Ha fet possible eixa gran marea a València que fins i tot va fer que moltes organitzacions no pogueren completar el recorregut". Ha ressaltat a més la "immensa participació", tant en els piquets com en la vaga i en la manifestació.

Consulta aquí más noticias de València.