Naix el quart goril·la en Bioparc València
Naix el quart goril·la en Bioparc València BIOPARC

Així, en el recinte del grup reproductor de goril·les, Fossey paria aquest dijous la seua primera cria, ja que les altres dos femelles, Ali i Nalani, són les mares d'Ebo i Mbeli i Virunga, respectivament.

L'experiència de les femelles del grup i l'estabilitat de tota la "família" han afavorit que l'esdeveniment fóra viscut per la goril·la Fossey, de 18 anys, de forma tranquil·la i assossegada, explica el parc en un comunicat.

Donat l'avançat estat de prenyat de la femella, des de feia uns dies l'equip tècnic de Bioparc ja havia engegat un dispositiu especial condicionant els recers i permetent l'accés les zones interiors i exteriors per a la comoditat i tranquil·litat del grup. Des del moment del part, s'ha vigilat el seu comportament, permetent que tant mare i cria com la resta de la família pogueren moure's amb total llibertat en tots els espais.

Poc després de produir-se el part, la mare i la seua cria passaven a l'espai interior, si bé als pocs minuts tornaven a eixir al recinte exterior. Encara es desconeix el sexe d'aquest nou goril·la que vé a unir-se als seus germans Ebo, de 5 anys, i les seues germanes Virunga, de 19, i Mbeli, de 8 mesos.

La imatge que pot contemplar-se en Bioparc València és única en mostrar una àmplia família de goril·les formada per tres femelles, les seues quatre cries i Mambie, el mascle reproductor. L'esquena platejada i pare de tots els xiquets, és el líder del grup i vigila i acarona als seus fills, mantenint el seu rol protector en tot moment. Però el comportament que més ha cridat l'atenció ha sigut el dels més xiquets que dotorejaven al voltant sorpresos per l'esdeveniment tan meravellós que acabava de succeir.

Aquesta emblemàtica espècie de primats es troba en greu risc d'extinció i està catalogada "en perill crític" per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

Bioparc València subratlla que "està especialment compromès amb el Programa Europeu de Conservació (EEP) de goril·les, i des de la seua obertura ja va comptar amb el privilegi de poder formar un grup reproductor que segueix donant fruits i esperança de pervivència per als goril·les".

Consulta aquí más noticias de València.